«Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα αρκετοί αγρότες της Καρδίτσας»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5419 03/04/2020 σχετικά με το θέμα «Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα αρκετοί αγρότες της Καρδίτσας».

Κύριοι κύριοι Υπουργοί

 

Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 27ης-Μαρ-2020, εστάλη επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας προς την Κεντρική Διοίκηση του ΟΓΑ, αλλά και προς το παράρτημα Θεσσαλίας του ΟΓΑ, που εδρεύει στη Λάρισα.

Σε αυτήν γίνεται αναφορά στους εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι, αν και έχουν καταβάλλει στο ακέραιο τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους γεγονός που πιστοποιείται τόσο από το ΚΕΑΟ όσο και από τους κατά τόπους ανταποκριτές, δεν μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Συνεπώς η μη έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας συνεπάγεται για τους αγρότες αδυναμία είσπραξης χρημάτων, που πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

1. Προτίθεστε να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Καρδίτσας και να τους δοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα;

2. Ποια είναι η αιτία που προκάλεσε το ζήτημα και σε ποια άλλα παραρτήματα του ΟΓΑ παρατηρήθηκε το αντίστοιχο -εάν το ζήτημα δεν επικεντρώνεται μόνο στο παράρτημα του ΟΓΑ Θεσσαλίας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

Κυριάκος Βελόπουλος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις