"Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα για «μείωση των τιμών»"

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον πληθωρισμό 

 

Με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να «τρέχουν» με 6,7% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη

 

Για έναν ακόμα μήνα οι αυξήσεις τιμών σε σειρά βασικών αγαθών καλπάζουν, καθώς αγγίζουν το 63,4% στο ελαιόλαδο, 12,3% στα φρούτα και 13,8% σε μεταλλικό νερό και χυμούς φρούτων.

 

Η συσσωρευμένη επιβάρυνση του Έλληνα καταναλωτή είναι δυσβάστακτη, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο 2023 διαμορφώθηκε σε επίπεδο κατά 31,2% υψηλότερο από εκείνο στο οποίο βρισκόταν πριν από το ξέσπασμα της πληθωριστικής κρίσης (Δεκέμβριος 2020).

 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτη την ασυδοσία σε κάθε τομέα της αγοράς, με αποτέλεσμα οι Έλληνες καταναλωτές να παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στις αυξήσεις έως 20% στα συμβόλαια κινητής, σταθερής και internet.

 

Ο πληθωρισμός από εισαγόμενος, έχει καταστεί πλέον ενδημικός με την υπογραφή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για «πληθωρισμό απληστίας» όπου λίγοι ισχυροί κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων και των πιο ευάλωτων, με αποτέλεσμα μια τεράστια αναδιανομή πλούτου. 

 

Στη χώρα μας η ψαλίδα ανάμεσα στους μισθούς και τα κέρδη συνεχώς διευρύνεται, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το μερίδιο των μισθών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ, ενώ το μερίδιο των κερδών μεγεθύνεται συστηματικά, φτάνοντας να είναι το τρίτο υψηλότερο ανάμεσα στα κράτη μέλη.

 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις αξιόπιστες προτάσεις του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία του βιοτικού επιπέδου και του εισοδήματος του ελληνικού λαού απέναντι στις άδικες και αναποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις