Ένα δισ. οι εισπράξεις από τις ρυθμίσεις του ΥΠΟΙΚ

Αυτό το ποσό μπήκε στα κρατικά ταμεία, όπως ενημέρωσε τη Βουλή η Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.

Συνολικά οι εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο είναι 933 εκατ. ευρώ, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε ότι τελικά πάνω από 5 δισ. ευρώ θα ενταχθούν στις τρεις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 6 Ιουνίου οι επικυρωμένες αιτήσεις για ρυθμίσεις ήταν 650.000 και αφορούσαν ρυθμιζόμενο κεφάλαιο ύψους 4,135 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η κ. Βαλαβάνη και πρόσθεσε ότι εισπράχθηκαν 368 εκατ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η εξπρές ρύθμιση του Μαρτίου τα έσοδα που εισπράχθηκαν είναι πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για την ρύθμιση του άρθρου 18 που αφορά για ποσό πάνω από 200 ευρώ την μερική προκαταβολή που σβήνει ισόποσο ποσό από προσαυξήσεις, στις 6 Ιουνίου είχαν ενταχθεί 45.063 φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων μόλις το 21% (9.805 αιτήσεις) ήταν σε παλαιότερη ρύθμιση. Ως τώρα εισπράχθηκαν ως προκαταβολές 45,5 εκατ. ευρώ ενώ έχουν ρυθμιστεί 571 εκατ. ευρώ και συνολικά διαγράφηκαν 37 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός ο αριθμός των αιτούντων σχεδόν διπλασιάσθηκε μέσα σε ένα μήνα. Συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου είχαν κάνει χρήση της ρύθμισης 27.687 άτομα και είχαν ρυθμιστεί 362 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία των οφειλετών πάνω από ένα εκατ. ευρώ έως τις 6 Ιουνίου είχαν ενταχθεί 16 οφειλέτες και εισπράχθηκαν περίπου ένα εκατ. ευρώ, ενώ διαγράφηκαν στους οφειλέτες πάνω από ένα εκατ. συνολικό ποσό 808.000 ευρώ.
 

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις