Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων με τον μήνα

Υπογράφηκε και όπως ανακοινώθηκε προωθείται άμεσα στη Βουλή, η ρύθμιση βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης με τμηματική καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Με την τροπολογία αυτή :

1.α. Περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, οικονομικού έτους 2014, από τα υπόχρεα Ν.Π.Δ.Δ. - Ασφαλιστικά Ταμεία των οποίων η ηλεκτρονική υποβολή δεν κατέστη δυνατή λόγω αδυναμίας διαμόρφωσης των αρχείων τους με βάση την αντίστοιχη εφαρμογή του taxisnet, λόγω μη έγκυρων ή ανενεργών Α.Φ.Μ.
 

β. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της μέχρι και 15 ημέρες μετά τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου.
 

2. Απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2015 και 2016 κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται εντός των περιφερειακών ενοτήτων Λευκάδας και Ιθάκης και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Νοεμβρίου 2015.
 

3. α. Αυξάνονται τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για την άρση ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2016. Ειδικότερα, για διάρκεια ενός (1) μηνός θα καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα (2/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για διάρκεια τριών (3) μηνών τα τέσσερα δωδέκατα (4/12), και για χρήση για τους υπόλοιπους μέχρι το τέλος του έτους μήνες θα καταβάλλονται τα δωδέκατα που απομένουν συν (+) δύο δωδέκατα (2/12). (Για το έτος 2015 τα τέλη κυκλοφορίας για την άρση της ακινησίας υπολογίζονταν αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους.)
 

β. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής ή μη επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις