"Το Διαρκές  Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων"

Στην έδρα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε, συνέντευξη τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το πρώτο μεγάλο έργο του Ινστιτούτου, "το Διαρκές  Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων".
 
Ο Πρόεδρος του Ελληνο Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος τόνισε την προσήλωση του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την δημιουργία ενός φιλικού  επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος και ότι η επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και την ανάπτυξη.
 
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννος Γραμματίδης τόνισε την ανάγκη επιμονής και συνέχισης στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στην ουσιαστική ποιοτική τους αξιολόγηση και την  μετανομοθετική διαβούλευση πάνω σε αυτές για να ερευνηθεί τόσο ο βαθμός εφαρμογής τους όσο και η  πληρότητά τους ώστε με τις κατάλληλες βελτιώσεις να καταστήσουν την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική.
 
Ο καθηγητής κ. Χρήστος Αλεξάκης συντονιστής του έργου παρουσίασε την ηλεκτρονική εφαρμογή και εξήγησε τις δυνατότητες τις οποίες έχει ο χρήστης.
 
Στο έργο πού παρουσιάστηκε  καταγράφηκαν συστηματικά όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που νομοθετήθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και έχουν τη μορφή Μεταρρυθμίσεων από τον Ιανουάριο 2010 έως σήμερα.
 
Το Διαρκές Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων αποτελεί την ψηφιακή μορφή του ερευνητικού έργου του Ινστιτούτου μέσω της οποίας οι τελικοί χρήστες, κυβέρνηση, δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματικοί φορείς, ακαδημαϊκή κοινότητα, τύπος κ.α. θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν έως τη στιγμή της πρόσβασης, χρονολογικά, ανά υπουργείο, ανά κλάδο, ανά τύπο μεταρρύθμισης και ανά τελικό υπογράφοντα.
 
Το πληροφοριακό υλικό, που αποτελεί ποσοτική κωδικοποίηση μαζί με διαγραμματικές απεικονίσεις, περιλαμβάνει πάνω από 1400 μεταρρυθμίσεις και αποτελείται από Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Εφαρμοστικές και Ερμηνευτικές Εγκυκλίους καθώς επίσης και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Το έργο αυτό συμπληρώνει την ουσιώδη δουλειά που σας παρουσίασαν το ΙΟΒΕ και η Boston Consulting Group  αφού δείχνει τί πράγματι έγινε μέχρι σήμερα για την μετάβαση σε ένα σύγχρονο αναπτυξιακό πρότυπο.
 
Το επόμενο στάδιο δουλειάς πάνω στο έργο είναι η ποιοτική αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων με καινοτόμα εργαλεία και με σύγχρονες επικοινωνιακές προσεγγίσεις πού περιλαμβάνουν ηλεκτρονική ανοικτή διαβούλευση και διαλόγους με την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα..
 
Τέλος το έργο θα ενημερώνεται συνεχώς  επί όλων των μεταρρυθμίσεων πού  θα λαμβάνουν χώρα και θα ολοκληρώνονται. Η μοναδικότητα του έργου αυτού αποτελεί ένα ξεχωριστό και πολύ οφέλιμο εργαλείο για όλους τους φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Θα είναι διαθέσιμο από 20/6/2014 μέσω του  site του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την κάλυψη των αναγκών της συνεχούς επικαιροποίησης και υποστήριξής του.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις