Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της ηλεκτρονικής έρευνας σχετικά με τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), η οποία διεξήχθη μεταξύ 1ης Απριλίου και 9 Μαΐου του 2014.

Η έρευνα σχεδιάστηκε για να καταμετρήσει τον βαθμό επίγνωσης σχετικά με την ΤΤΙΡ μεταξύ των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας, ανεξάρτητα από τον τομέα, το μέγεθος ή τα έσοδά τους. 

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: “Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει ποτέ επιτευχθεί και η οποία θα επιφέρει αλλαγές στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και των δύο πλευρών. Η απλοποίηση διαδικασιών, η κατάργηση ή μείωση διαφόρων εμποδίων και δασμών, η εναρμόνιση προτύπων αλλά και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων θα συνδράμουν καταλυτικά στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φυσικά στην μείωση της ανεργίας. Αναμένουμε ότι η χώρα μας θα ωφεληθεί και από το αυξημένο όγκο μεταφορών που θα προκύψει από την εφαρμογή της Συμφωνίας ”.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Γεν. Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Σπυρτούνιας δήλωσε ότι: “τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν to Επιμελητήριο μας  να σχεδιάσει μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ΤΤΙΡ που θα παρέχει στις επιχειρήσεις τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν για το πώς η ΤΤΙΡ θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του τομέα τους, τη λειτουργία τους την ανταγωνιστικότητα τους και βαθμιαία την πιθανή ανάπτυξη τους”

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις