ΠΟΣΠΛΑ:Πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά είναι ανασφάλιστοι

Όλα μπορεί να τα έχουμε δει γύρω από το ασφαλιστικό αλλά την περίπτωση να πληρώνουν επαγγελματίες τις εισφορές τους και θα λογίζονται ως ανασφάλιστοι και να στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μάλλον δεν έχει «ματαγίνει»!

Πρόκειται για τους επαγγελματίες πωλητές των Λαϊκών Αγορών οι οποίοι, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), εμπαίζονται από τη διοίκηση του ΙΚΑ για εντελώς τυπικούς – γραφειοκρατικούς λόγους που αφορούν μόνο το ΙΚΑ και δεν τους εμφανίζει ως ασφαλισμένους, ενώ καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανογράφησης των καταστάσεων πληρωμών!
Το αποτέλεσμα είναι να στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
«Για το πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων συναδέλφων μας, αναφέρει η ΠΟΣΠΛΑ, συναντήσαμε τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 24 Νοεμβρίου 2014. Η διοίκηση του ΙΚΑ από την πλευρά της δεσμεύτηκε για άμεση λύση του προβλήματος αλλά εκ τότε δεν έχει γίνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί απαράδεκτο εμπαιγμό εναντίον των συναδέλφων μας, οι υπηρεσίες υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ να μην δέχονται τους πωλητές που ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας όπως κάθε ασφαλισμένος.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι πωλητές αν και έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές να μην έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία, γιατρούς και φάρμακα γιατί οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ δεν δέχονται τους πωλητές λαϊκών αγορών ως ασφαλισμένους, και τους καταχωρούν σαν ανασφάλιστους ακόμα και σαν …άπορους.

Η ΠΟΣΠΛΑ απαίτησε να φαίνονται ως ασφαλισμένοι όλοι οι πωλητές που έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και ζήτησε το ΙΚΑ να δέχεται τις βεβαιώσεις πληρωμών που τους αποστείλει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών.

Για το λόγο αυτό, συνεδριάζει την  Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου το ΔΣ της ΠΟΣΠΛΑ προκειμένου να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία Διοίκησης του ΙΚΑ. Καλούμε κάθε πωλητή λαϊκών αγορών να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις