ΣΕΚ:Παράταση  προθεσµίας έκδοσης άδειας σταβλικών εγκαταστάσεων

Επιστολή ΣΕΚ για άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων προς τους: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίµων κο. Ευάγγελο Αποστόλου,    Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίµων κο Μάρκο Μπόλαρη, Προϊστάµενο  Γεν. ∆/νσης Βιώσιµης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής κο Θ. Αλεξανδρόπουλο.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:    

Θέµα: Παράταση  προθεσµίας έκδοσης άδειας σταβλικών εγκαταστάσεων – οριστική επίλυση του ζητήµατος   

Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Γενικέ,   
Στις 12 Σεπτέµβριου 2016  λήγει η παράταση για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σύµφωνα µε το άρθρο 12, παράγραφος 1 του νόµου 4351/2015 "Bοσκήσιµες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις. Ωστόσο τα προβλήµατα παραµένουν αφού χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα δεν διαθέτουν  άδεια  και θα αντιµετωπίσουν σοβαρά προβλήµατα και κυρώσεις.   

Η γραφειοκρατία, η δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, η έλλειψη συνεργασίας µεταξύ των συναρµόδιων υπηρεσιών,  η µη έκδοση της  απαραίτητης ερµηνευτικής εγκύκλιου για την  εφαρµογή του νόµου 4351/2015 οκτώ µήνες µετά την ψήφισή του από την Βουλή των Ελλήνων ή ακόµη η έκδοση ερµηνευτικών εγκυκλίων που καθιστούν την εφαρµογή του νόµου περίπλοκη είναι ορισµένα από τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν  σήµερα οι κτηνοτρόφοι.  
  
Προς την κατεύθυνση της οριστικής  επίλυσης  του ζητήµατος αδειοδότησης των κτηνοτροφικών  εγκαταστάσεων  της χώρας είναι  απαραίτητο:   
- Να δοθεί παράταση στην προθεσµία έκδοσης αδειών σταβλικής εγκατάστασης, η οποία εκπνέει στις 12 Σεπτέµβριου 2016 και η οποία θα 
δώσει τον αναγκαίο χρόνο για τη διευθέτηση των προβληµάτων που ανέκυψαν και θα βοηθήσει ταυτόχρονα τις αρµόδιες υπηρεσίες στην 
οργάνωση του έργου τους. 
- Να  συσταθεί  άµεσα οµάδα εργασίας µε τους φορείς των κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα µε το ΣΕΚ, ο οποίος εκπροσωπεί όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας όλης της χώρας, µε στόχο την οριστική λύση του ζητήµατος που θα συµβάλλει στη βιωσιµότητα και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στο σύνολό της.   

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις