Συνάντηση Σκουρλέτη με Ιταλό αξιωματούχο με το αέριο στο επίκεντρο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Ασφάλειας Εφοδιασμού και Ενεργειακών Υποδομών του  ιταλικού Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, Gilberto Dialuce, παρουσία του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Efisio Luigi Marras και συνεργατών του υπουργού.

Στην γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, οι οποίες εκφράζονται   στον ενεργειακό τομέα  με την σύμπραξη ιταλικών εταιριών με ελληνικές, σε ισχυρά σχήματα που διαχειρίζονται  σημαντικά ενεργειακά έργα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών εμφανίζει περαιτέρω δυναμική μέσω της συνεργασίας  για την προώθηση  ενεργειακών σχεδίων εξαιρετικής σημασίας για τις δύο χώρες και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ιταλική πλευρά ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του 66% της ΔΕΣΦΑ, ανάμεσα στο Ελληνικό Κράτος, την αζέρικη SOCAR και την ιταλική SNAM.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της  μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας προς την Ιταλία, ως μια προοπτική που θα μπορούσε να υπηρετήσει τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ για διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ιταλία, μέσω Ελλάδας και ειδικότερα στην προοπτική του αγωγού EastMed, για τον οποίο πρόκειται σήμερα να παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την τεχνική υλοποίηση και τη βιωσιμότητά του.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και ως μοχλός ανάπτυξης με ευεργετικές συνέπειες συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση​

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις