Ζημιές από τη χαλαζόπτωση σε 15.000 στρέμματα στην Ορεστιάδα

Σε περισσότερα από 15.000 στρέμματα εντοπίστηκαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή γύρω από τον ποταμό Άρδα, βορειοδυτικά της Ορεστιάδας.

Καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου, καλαμποκιού, ζαχαρότευτλων αλλά και αμπέλια σε εκτάσεις των τοπικών κοινοτήτων Ελιάς, Σπηλαίου, Πεντάλοφου, Πλάτης και Δικαίων είναι αυτά που κυρίως επλήγησαν από το χαλάζι, μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε τρία-τέσσερα ακόμα χωριά (Άρζος, Καναδάς, Κόμαρα), στα οποία θα συνεχιστούν σήμερα αυτοψίες από εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Εν τω μεταξύ, ήδη από εχθές και μέχρι τις 19 Ιουλίου οι παραγωγοί μπορούν να δηλώνουν στον Οργανισμό τις ζημιές τους. 

Οι εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ζημιάς, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Πανάγος.

 Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε μετά την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας ήταν η δεύτερη που «χτύπησε» σε διάστημα δύο μηνών την περιοχή του βορείου Έβρου, αφού στις 9 Μαΐου τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν καταστρέψει τις καλλιέργειες σε 30.000 στρέμματα περίπου στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις