Χάθηκαν τα «γλυκά Χριστούγεννα» για τους τευτλοπαραγωγούς

Οι τευτλοπαραγωγοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τις πληρωμές που δεν βλέπουν να γίνονται και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα σωματεία των τευτλοπαραγωγών και οι τευτλοπαραγωγοί, όπως αναφέρουν στο agrocapital.gr, την Παρασκευή συνεδρίασαν γιατί εδώ και ένα μήνα περίπου ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Αλέξης Χαρίτσης, τους έδωσε υποσχέσεις για «γλυκά Χριστούγεννα». Σε δύο εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα και οι τευτλοπαραγωγοί νιώθουν πίκρα γιατί ο κ. Χαρίτσης όπως όλα δείχνουν αθέτησε τις υποσχέσεις του.  

Επίσης δηλώνουν οι παραγωγοί τεύτλων ότι κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με το ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα με τον κ. Κόκκαλη έπεσε στο κενό καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στα έγγραφα που του έχουν στείλει.

Τέλος τέθηκε προς συζήτηση το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ορεστιάδα με το εργοστάσιο να αδυνατεί να λειτουργήσει χωρίς να παραλαμβάνει ζαχαρότευτλα ή ακόμα και με μικρές ποσότητες και πως η επανέναρξη της διαδικασίας επεξεργασίας θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η συγκομιδή των περίπου 12 έως 13 χιλιάδων τόνων τεύτλων από τα συνολικά 2.300 στρέμματα που υπολείπονται.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις