Αρχές Φεβρουαρίου  αναμένεται η πληρωμή της συνδεδεμένης στους τευτλοπαραγωγούς

Συνάντηση με εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών από όλες τις τευτλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσία και του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.

 

Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι θα επιταχυνθεί η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης ύψους 72 ευρώ ανά στρέμμα και συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για την παραγωγή του 2017. Η πληρωμή αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου.

 

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά στη δημιουργία επιτροπής η οποία θα αναλάβει να τεκμηριώσει την υιοθέτηση διακριτού αγροπεριβαλλοντικού μέτρου στο πλαίσιο του ΠΑΑ για την περαιτέρω ενίσχυση, στην παραγωγή του 2018, των τευτλοπαραγωγών που εφαρμόζουν αντίστοιχες πρακτικές.

Οι τευτλοπαραγωγοί από την πλευρά τους δηλώνουν μετά από την σημερινή τους συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και με τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη στο agrocapital.gr ότι « δεν υπογράφτηκε η σύμβαση με την Πειραιώς για τα 4 εκατομμύρια. Για την πληρωμή της σοδειάς του 2017 ακούμε ένα αόριστο θα...».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις