Απαγόρευση εξαγωγής ακτινιδίων σε συσκευασία μεγαλύτερη των 20 κιλών

Η απαγόρευση εξαγωγής ακτινιδίων σε συσκευασία μεγαλύτερη των 20 κιλών που περιλαμβάνεται σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεσηκώνει τους ακτινιδο-παραγωγούς της Άρτας.
Ερμηνεύοντας την απόφαση αυτή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής, Εμπορίας, Διακίνησης και Εξαγωγής Ακτινιδίων «Πύρρος» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «η απόφαση έχει μοναδικό σκοπό να αποτρέψει τους Ιταλούς εμπόρους να αγοράσουν ακτινίδια από την Άρτα ώστε να μείνει ελεύθερο το πεδίο στο εγχώριο καρτέλ να διαπραγματεύεται το προϊόν σε εξευτελιστικές τιμές για τον παραγωγό».
Ο ίδιος Συνεταιρισμός καλεί τους παραγωγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε, όπως αναφέρει, να αποτραπούν τα σχέδια που προσπαθεί εδώ και δυο χρόνια να προωθήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με το καρτέλ των εμπόρων.

Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλους παράγοντες, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο περιορισμός της συσκευασίας για εξαγωγή στα 20 κιλά δεν τεκμηριώνεται από πουθενά, δεν αναφέρεται σε καμιά νομοθεσία και δεν εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για κανένα φρούτο».

Ο Συνεταιρισμός «Πύρρος» κάνει γνωστό ότι έχει συνάψει ήδη συμφωνίες για την φετινή περίοδο με εταιρείες του εξωτερικού, με καθορισμένο τρόπο διακίνησης και εξαγωγής για τουλάχιστον 12.000 τόνους ακτινιδίων από την Άρτα, με στόχο υψηλή τιμή για τον παραγωγό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις