Σχέδιο ΚΥΑ «Λειτουργία των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων»

Επιστολή της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας  προς τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ, κ. Σ. Αραχωβίτη σχετικά με το Σχέδιο ΚΥΑ «Λειτουργία των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων». Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

 

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Καταρχάς να σας συγχαρούμε και δημόσια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως επικεφαλής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης είναι άξιο λόγου να αναφερθούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα της συνάντησής μας την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος και της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών, φορέων που συμμετείχαν στο διάλογο για τη διαμόρφωση του πλαισίου του θέματος «Λειτουργία των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων». Για εμάς τη Λακωνία, η άμεση ανταπόκρισή σας ήταν αναμενόμενη διότι γνωρίζατε το θέμα και μας είχατε βοηθήσει ως Βουλευτής Λακωνίας όταν πέρασε η τροπολογία για τον αυτοδιαχειριζόμενο φορέα στη Βουλή, οπότε ήσασταν και ο καθ’ ύλην αρμόδιος.

Στη συνάντηση της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου κατά την αποχώρησή σας κ. Υπουργέ, και μετά τα όσα συζητήθηκαν δηλώσατε ότι το θέμα της ΚΥΑ των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων πρέπει να τελειώσει άμεσα και μάλιστα το προσδιορίσατε εντός δύο εβδομάδων. Αυτή σας η δέσμευση, η οποία με τη συναίνεση όλων των συναδέλφων έγινε 3 εβδομάδες, μας χαροποίησε όλους και λόγω της εικοσαετούς γνωριμίας μας, είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει γιατί ήταν δίκαιο και αναμενόμενο.

Θα σας παρακαλέσουμε πάση θυσία να τηρηθεί η δέσμευσή σας εντός του χρονικού ορίου που θέσατε, ήτοι 3 εβδομάδες, και να κλείσετε τα αυτιά σας για ότι μπορεί να ακουστούν στους διαδρόμους του 6ου ορόφου, από διάφορους κακοπροαίρετους που ίσως θελήσουν να δυναμιτίσουν τη συνάντηση.

Είμαστε σίγουροι πλέον ότι θα δώσετε τέλος, εδώ και τώρα, ακολουθώντας και τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες του γραφείου σας, για την αλλαγή της ημερομηνίας από Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, η οποία εξασφάλισε την παρουσία σας.

Εκπροσωπώντας, με τα μέλη του Δ.Σ., την Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.   

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις