Ρύθμιση για τους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, σε 60 δόσεις, δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από το ημερήσιο τέλος προσέλευσης στις λαϊκές αγορές και δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 500 επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης.

Η ρύθμιση των 60 δόσεων εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της διοίκησης της Περιφέρειας.

Ο εισηγητής της ρύθμισης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, πρότεινε την επιμήκυνση του συνολικού αριθμού των δόσεων από 36 σε 60, με το σκεπτικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπόρων και παραγωγών έχουν οφειλές ημερήσιου τέλους, που κυμαίνονται από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ. Η δυνατότητα περισσότερων δόσεων, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με συνέπεια οι 500 επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί ήταν κεντρικό αίτημα των εκπροσώπων τους, σωματείων και ομοσπονδιών.

«Προκειμένου για την επιμήκυνση του αριθμού των δόσεων ζήτησα και έγινε αποδεκτό να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι οι γενικότερες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες πλήττουν ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο του πλανόδιου εμπορίου. Προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους βιοπαλαιστές των λαϊκών αγορών που αν δεν καταβάλλουν το ημερήσιο τέλος για δύο μήνες με βάση το ν. 4497/2017 αναστέλλεται η ισχύς της άδειας τους για τις λαϊκές. Βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, γνωρίζουμε τα προβλήματα τους και δίνουμε λύσεις που τους διευκολύνουν να διατηρήσουν την εργασία τους και σταθερό το εισόδημά τους, χωρίς να εμφανίζονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις