Συνελήφθησαν για 955kg επικίνδυνα όστρακα

Εννιακόσια πενήντα πέντε (955 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν ένας 49χρονος και ένας 39χρονος.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ύποπτο σκάφος, τύπου μπλάβας, με δύο (02) επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου, ενώ ο χειριστής του σκάφους δε συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακινητοποίηση. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα το εν λόγω σκάφος να προσαράξει σε αμμώδη αβαθή και να διαφύγουν σε παρακείμενη νησίδα οι δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι συνελήφθησαν και με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Σημειώνεται πως για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδείκνυαν την προέλευσή τους ενώ δεν υπήρχε και η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επίσης οι ζώνες αλίευσης για την αλιεία οστράκων του είδους αχιβάδα ήταν κλειστές.

Η Λιμενική Αρχή κατάσχεσε το σκάφος καθώς και την ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις