ΗΠΑ: Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των τραπεζών τροφίμων

Δεδομένου ότι οι τράπεζες τροφίμων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν δραματικές αυξήσεις της ζήτησης λόγω της πανδημίας COVID-19, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Τμήμα Γεωργίας για να γεφυρώσουν το χάσμα εφοδιασμού και να βρουν αγροτικά προϊόντα σε όσους έχουν ανάγκη, σύμφωνα με επιστολή της την Ομοσπονδία του Αμερικανικού Γεωργικού Γραφείου και τη Χορηγία Αμερικής.

Οι οργανώσεις επαίνεσαν την ηγεσία του USDA μέσω αυτής της κρίσης και πρότειναν συστάσεις για πρόσθετα βήματα για την εξασφάλιση τραπεζών τροφίμων σε όλη την Αμερική, οι οποίες θα επέτρεπαν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να επεκτείνουν τις υφιστάμενες συμπράξεις με τις τράπεζες τροφίμων και να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και τις πιεστικές ανάγκες. Ενώ η ζήτηση έχει αυξηθεί σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και τα ράφια των καταστημάτων έχουν αδειάσει από την αγορά πανικού, οι τράπεζες τροφίμων βλέπουν την αύξηση της ζήτησης κατά 100%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση της AFBF και της Feeding America, η ζήτηση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναπροσανατολισμό της προσφοράς από αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν χάσει άλλες αγορές, όπως εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις λόγω κλεισίματος και παραγγελίας στο σπίτι, τρέχοντας σύστημα κουπονιών. Το σχέδιο αυτό θα επέτρεπε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εργάζονται απευθείας με τις τράπεζες τροφίμων για να φτάνουν τα αγροτικά φρέσκα προϊόντα γρήγορα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, αποτρέποντας παράλληλα την απώλεια τροφίμων και βοηθώντας τους αγρότες να αποκαταστήσουν ένα μέρος του κόστους παραγωγής τους σε μια εποχή που αγωνίζονται να συνεχίσουν.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για το USDA να δράσει γρήγορα για να κερδίσει για τις τράπεζες τροφίμων και μια νίκη για τους αγρότες», αναφέρει η επιστολή. «Είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να λειτουργήσει ως διευκόλυνση ενώ καθαρίζει τη γραφειοκρατία, η οποία ταιριάζει καλά με τη φιλοσοφία που ακολουθήσατε στην ηγεσία σας στο τμήμα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις