EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013

 Με μεγάλη επιτυχία έληξε η πρώτη μέρα του Διεθνές Συνεδρίου για την Άμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013”, που διοργάνωσε η Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), και αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός στους κλάδους της άμυνας και της ασφάλειας για την Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ισχυρού διεθνούς θεσμού στους κλάδους αυτούς.
 
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά εποχή όπου η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα και ο τομέας της άμυνας έχει χρέος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή όσον αφορά στην ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας καθώς και την εκκίνηση της ανάπτυξης μέσω και της αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο το να ξεπεραστεί η κρίση.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης υπογράμμισε τις κρίσιμες συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα δηλώνοντας ότι ελπίζει η Κύπρος να είναι το τελευταίο θλιβερό κομμάτι αυτής της αλυσίδας. Ο κ. Τσινισιζέλης μίλησε στη συνέχεια για την εξαιρετική συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα πλαίσιο FP7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην προετοιμασία εν όψη της έναρξης του επόμενου χρηματοπιστωτικού προγράμματος Horizon 2020 τα οποία συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στα θέματα ασφάλειας,
 
Ο κ. Συμεών Τσομώκος τόνισε τις εξαιρετικά φιλικές σχέσεις τις οποίες διατηρεί η χώρα μας σε οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο με τη Σερβία. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας κ. Vladimir Bozovic και  τον Πρέσβη της Σερβίας κ. Zupanjevac, για την παρουσία τους και για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, κ. Vladimir Bozovic τόνισε την επίταση συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας και άμυνας στο πλαίσιο της δυναμικής των διεθνών σχέσεων και επισήμανε ότι η Σερβία στηρίζει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις κατά της διεθνούς τρομοκρατίας ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις –νόμοι, διοικητική οργάνωση, παιδεία, δικαστικό σύστημα- ιδρύοντας αρχές για την αντιμετώπιση φυσικών και μη προσώπων τα οποία στηρίζουν την τρομοκρατία.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της εθνικής, εσωτερικής και ατομικής ασφάλειας, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός, εμπόριο και επενδύσεις.  Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη προσοχής σε θέματα εθνικής ασφάλειας και συνέχισε λέγοντας ότι παρότι φέτος οι περικοπές στις δαπάνες άμυνας ξεπερνούν το 57% του προϋπολογισμού (6,5 δις το 2009, 3,2 δις το 2013) διατηρήθηκε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και το υψηλό φρόνημα. Τέλος, σημείωσε ότι ο τομέας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να απενοχοποιηθεί και να αποκτήσει εξωστρέφεια προκειμένου να προωθηθούν τα ελληνικά αμυντικά προϊόντα  στην παγκόσμια αγορά.  
 
 
Χορηγός του συνεδρίου: ONEX AE- Υποστηρικτές του συνεδρίου: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΤΡΟΝ ΑΕ, Ιntracom Defense Electronics, Lockheed Martin, Theon Sensors
Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΕΡΔΟΣ,  Security Manager, IT SECURITY, BUSINESS PARTNERS MAGAZINE, SBC CHANNEL
Χορηγoί διαδικτυακής επικοινωνίας: ONALERT.gr, News.gr, Palo.gr.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις