EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται και σήμερα το Διεθνές Συνέδριο  για την Άμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013”, που διοργάνώνει η Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), και σηματοδοτεί την έναρξη ενός ισχυρού διεθνούς θεσμού στους κλάδους της Άμυνας και της Ασφάλειας.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ηλίας Σπυρτούνιας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους κάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της πρώτης μέρας του συνεδρίου το οποίο εστίασε τις εργασίες του στην ανάγκη ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.  Το ενδιαφέρον της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου εστιάζεται στον κλάδο της ασφάλειας συνόρων, παράνομης μετανάστευσης, κυβερνοάμυνα, ασφάλεια θαλάσσιων μεταφορών και διαχείριση κινδύνων.
 
Την έναρξη των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου κύρηξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων είναι εκτεθειμένη στις μεταναστευτικές ροές που καταλήγουν στα Ανατολικά της, κυρίως, σύνορα. Σημείωσε ότι το έτος 2012 αποτέλεσε μια χρονιά με θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια για ολοκληρωμένη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, που αποτέλει μείζον εθνικό ζήτημα. Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στους παράγοντες που συνέβαλλαν στην επίτευξη του έργου του Υπουργείου:

   - Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αστυνομικής επιχείρησης με την ονομασία «Ξένιος Ζεύς» για το κέντρο των Αθηνών και την παρέβρια περιοχή
  -  Η αλλαγή πολιτικής όσον αφορά στην κράτηση των παρανόμως εισελθόντων και διαβιούντων στη χώρα αλλοδαπών
  -  Η αύξηση της δυναμικότητας κρατουμένων με την ίδρυση των Κέντρων προ-αναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών
  -  Η αξιοποίηση των οικονονικών οφελών των Ταμείων Επιστροφών και Εξωτερικών Συνόρων

 
Ο κ. Δανιήλ Έσδρας, Επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, αναφέρθηκε στην πρόκληση εύρεσης ισορροπίας για την διευκόλυνση νόμιμης κυκλοφορίας προσώπων εμπορευμάτων και ασφάλειας των συνόρων. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί 17.725 εγγραφές στα προγράμματα εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης, από τους οποίους 10.847 έχουν αναχωρήσει για την χώρα καταγωγής τους, και από το 2012 έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 243 περιπτώσεις κοινωνικής επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους.
 
Ο κ. Γρηγόρης Αποστόλου, Επικεφαλής του Επιχειρησιακού Γραφείου FRONTEX, υπογράμμισε το ρόλο της FRONTEX στην Ελλάδα - συνοριακός έλεγχος, παρακολούθηση συνόρων, εκπαίδευση, απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, συντονισμό μεγάλων επιχειρήσεων, συνέργειες με διεθνείς οργανισμούς και υπηρεσίες και επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας.
 
Χορηγός του συνεδρίου: ONEX AE- Υποστηρικτές του συνεδρίου: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΤΡΟΝ ΑΕ, Ιntracom Defense Electronics, Lockheed Martin, Theon Sensors
Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΕΡΔΟΣ,  Security Manager, IT SECURITY, BUSINESS PARTNERS MAGAZINE, SBC CHANNEL
Χορηγoί διαδικτυακής επικοινωνίας: ONALERT.gr, News.gr, Palo.gr.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις