Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι διορίζει εκ νέου Υπουργό Γεωργίας τον Τομ Βίλσακ
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι διορίζει εκ νέου Υπουργό Γεωργίας τον Τομ Βίλσακ

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε τον Τομ Βίλσακ ως γραμματέα Γεωργίας, μια θέση που είχε υπηρετήσει υπό την κυβέρνηση Ομπάμα για οκτώ χρόνια.

"Εκτιμάται ότι ένας στους έξι Αμερικανούς και το ένα τέταρτο των παιδιών των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση πείνας, αγρότες που ζουν και αγροτικές κοινότητες που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον πόνο και την οικονομική κρίση της πανδημίας, ο Vilsack θα φέρει την εμπειρία και την τολμηρή σκέψη που απαιτείται για την άμεση ανακούφιση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς και οικογένειες σε όλη τη χώρα ", δήλωσε ο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου.

Το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον συγχαίρει τον πρώην υπουργό Γεωργίας των ΗΠΑ Tom Vilsack για τον διορισμό του για δεύτερη περιοδεία ως υπουργός. Ευχαριστούμε τον Γραμματέα Vilsack για την προθυμία του να υπηρετήσει ξανά το έθνος υπό αυτήν την ιδιότητα. «Περιττό να πούμε, θα παροτρύνουμε την εισερχόμενη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών να τον επιβεβαιώσει ταχέως και με την ευρεία διμερή υποστήριξη που του αξίζει και έχει απολαύσει στο παρελθόν» σημειώνει.

Η επιστροφή του Βίλσακ στο Υπουργείο Γεωργίας εκτιμάται ότι επιδοκιμάζεται από τον τομέα Midwestern, δηλαδή της Μεσοδυτικές Πολιτείες, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των βασικών καλλιεργειών, όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι.

Οι αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ επλήγησαν από τον εμπορικό πόλεμο του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα. Όμως, οι αγρότες των Μεσοδυτικών Πολιτειών έλαβαν, επίσης, ένα άνευ προηγουμένου ποσό άμεσων επιδοτήσεων σε αγροκτήματα από την κυβέρνηση Τραμπ, ακόμη και ως κίνητρο.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις