ΕΟΑΣ Λάρισας: “Πετσοκομμένες” ως 55% λόγω λάθους οι αποζημιώσεις για τον παγετό
ΕΟΑΣ Λάρισας: “Πετσοκομμένες” ως 55% λόγω λάθους οι αποζημιώσεις για τον παγετό

Λόγο για λάθος στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις για τον παγετό του περασμένου έτους να είναι μειωμένες ως και 55%, κάνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Σαν να μην έφταναν οι 13 μήνες αναμονής που περίμεναν οι αγρότες του νομού Λάρισας να αποζημιωθούν από τον παγετό της 17/3/2020, μεγάλη μερίδα των συναδέλφων ροδακινοπαραγωγών διαπίστωσαν ότι οι αποζημιώσεις τους είναι περικομμένες έως και 55%. Πρόβλημα το οποίο προέκυψε από ξεκάθαρο λάθος του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ (ΕΛΓΑ). Συγκεκριμένα όσοι παραγωγοί δήλωσαν στη δήλωση του ΟΣΔΕ τις υπερπρώιμες ποικιλίες τους με το όνομά τους (π.χ. fransoize, big bang, early bbma, rich May κ.α. ) και όχι γενικά και αόριστα ως “λοιπές υπερπρώιμες ποικιλίες” πληρώθηκαν με 0.32 ευρώ/κιλό στα ροδάκινα και 0.43 ευρώ/κιλό στα νεκταρίνια, αντί για 0.68 ευρώ/ κιλό που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ για τις υπερπρώιμες ποικιλίες”.
“Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία να διορθώσουν το λάθος τους και να αποζημιώσουν δίκαια για τις ζημιές του 2020 τους συναδέλφους ροδακινοπαραγωγούς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αγροτικούς συλλόγους, ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που έχει προκύψει εις βάρος μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις