Μητσοτάκης από Ηλεία: Θα αποζημιωθούν οι πολίτες που καταστράφηκαν τα σπίτια τους και οι παραγωγοί για σοδειές και δέντρα
Μητσοτάκης από Ηλεία: Θα αποζημιωθούν οι πολίτες που καταστράφηκαν τα σπίτια τους και οι παραγωγοί για σοδειές και δέντρα

Το σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα και δεσμευόμενος για τη στήριξη των πυρόπληκτών δήλωσε: «Όταν έρθει ώρα και θα έρθει πολύ σύντομα, η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. «Έχουμε πια ένα νομοθετημένο πλαίσιο για κρατική αρωγή, το οποίο σημαίνει ότι όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται θα τυγχάνουν αποζημίωσης ώστε να αποκατασταθούν και πάλι και βέβαια οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν κι αυτοί, είτε για τη σοδειά τους είτε για κατεστρεμμένα δέντρα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε και γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην αποζημίωση των πολιτών».

Κλείνοντας επεσήμανε πως εάν υπάρχουν λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό φαινόμενο ας έρθουν εδώ να δουν.

Σημείωσε επίσης πως η χώρα έχει εξασφαλίσει 2 δισεκ. ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας αλλά όπως είπε αυτή την ώρα «προέχει η αντιμετώπιση της κατεπείγουσας κατάστασης που έχουμε μπροστά μας».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις