Κρητική γωνιά στο Κίεβο

KIEBO. Κρητικές βράκες πλημμύρισαν το Κίεβο στο Ελληνο-ουκρανικό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα το πρωί στο εμπορικό κέντρο «Στολίνσκι» από τους περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και Κιέβου Ανατόλι Πρισιάζνιουκ και θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου.
Οι Ουκρανοί επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους Κρητικούς και προσωπικά στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος  60 πιστοποιημένες κρητικές επιχειρήσεις. Κρητικοί και Ουκρανικοί χοροί ήταν το κερασάκι στην όμορφη εκδήλωση ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δυο χωρών ενώ στο εμπορικό κέντρο στήθηκε ένα μικρό κρητικό χωριό με γευστικές απολαύσεις.
Ο χώρος στο εμπορικό κέντρο με τίτλο:  «Κρητικό Φθινόπωρο στο Κίεβο» έχει παραχωρηθεί δωρεάν από την Περιφέρεια Κιέβου, όπως κι ο εξοπλισμός και το στήσιμο της έκθεσης. Για την προετοιμασία και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της έκθεσης η  αντιπεριφερειάρχης  Θεανώ Βρέντζου βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Ουκρανία, για να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Κιέβου και τον Έλληνα πρέσβη Βασίλη Παπαδόπουλο.
Στην επιχειρηματική αποστολή που έχει διττό χαρακτήρα (αγροτικά προϊόντα – τουρισμός)  τον περιφερειάρχη Κρήτης συνοδεύει, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της συνοδικής επιτροπής, καθώς είναι στενοί οι θρησκευτικοί δεσμοί της Ελλάδας με τη Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις