Το ελληνικό κρασί κερδίζει ΗΠΑ – Καναδά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Στις λίστες των κορυφαίων εστιατορίων και σε ονομαστές κάβες φιγουράρει το ελληνικό κρασί στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οίνου, πάνω από 480 εστιατόρια και 520 κάβες της περιοχής της Νέας Υόρκης πωλούν ελληνικά κρασιά! Για του λόγου το αληθές το 2012 είχαμε αύξηση κατά 37% στις πωλήσεις ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ και κατά 56% στον Καναδά, σε σχέση με το 2011.
Κατά το έγκυρο οινικό περιοδικό «Wine & Spirits» στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία τρία η χρόνια η παρουσία του ελληνικού κρασιού σε εστιατόρια σ’ όλη την Αμερική έχει αυξηθεί τόσο που πλέον το περιοδικό περιλαμβάνει στη δημοσκόπηση ξεχωριστή κατηγορία για την Ελλάδα.
Στον Καναδά, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στο Γραφείο Οίνου το SAQ από τις 31 Μαρτίου 2013 έως τις 31 Ιουλίου 2013 οι πωλήσεις των ελληνικών ερυθρών οίνων στο Κεμπέκ  του Καναδά έφθασαν τα 8.708 κιβώτια (αύξηση 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρισυ) και των λευκών έφθασαν τα 6.747 κιβώτια (αύξηση 64% σε σχέση με πέρυσι).
Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός έτους οι πωλήσεις των ελληνικών ερυθρών οίνων έφθασαν τα $4,2 εκ παρουσιάζοντας αύξηση 33% και των λευκών $2.5 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 45.6%.
    


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις