ΕΘΕΑΣ: θετική εξέλιξη η μεταφορά του ΟΣΔΕ στο gov.gr
ΕΘΕΑΣ: θετική εξέλιξη η μεταφορά του ΟΣΔΕ στο gov.gr

Με αισθήματα ικανοποίησης και δικαίωσης ενός μακροχρόνιου αγώνα υποδεχόμαστε την ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ), εξέλιξη για την οποία δόθηκαν μάχες, στην προσπάθεια του υγειούς συνεταιριστικού κινήματος να υπερασπιστεί τόσο τους ίδιους τους παραγωγούς της χώρας όσο και την ανεξαρτησία, το κύρος και την αξιοπρέπεια του Οργανισμού Πληρωμών.

Πράγματι, με τη μεταφορά του ΟΣΔΕ στο gov.gr η πολιτεία επανακτά τον έλεγχο του Συστήματος, την εποπτεία και τον συντονισμό.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2022 και στο εξής υπάρχει η ασφάλεια και η καλή λειτουργία, που η ίδια η πολιτεία εγγυάται και εμείς οι αγρότες, αλλά και οι συνεταιρισμοί, επιζητούμε. Πιστεύουμε έτσι να σταματήσουμε για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ να σπαταλάμε άσκοπα χρόνο και δυνάμεις και να γίνει μια συνηθισμένη διαδικασία, όπως όλες όσες βρίσκονται στο gov.gr.

Έστω και με καθυστέρηση, πρόκειται για μια απολύτως θετική εξέλιξη, που θέτει στο περιθώριο φαινόμενα που οριστικά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, απομακρύνοντας παράλληλα κάθε πιθανό κίνδυνο απώλειας εισοδημάτων για τους αγρότες μας.

Συγχαίρουμε την πολιτική ηγεσία για την απόφαση και δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια ουσιαστικού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του αγροτικού χώρου.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις