Καναδός θύμα της γρίπης των πτηνών

Το πρώτο θανάσιμο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι...
του τομέα της υγείας του Καναδά.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές πρόκειται για ένα Καναδό πολίτη, ο οποίος πέθανε από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, έπειτα από την επιστροφή του στη χώρα του από ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Κίνα.

Οι αξιωματούχοι αυτοί, που μετείχαν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Οτάβα, υπογράμμισαν παράλληλα ότι το κρούσμα αυτό ήταν μεμονωμένο και ότι υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό.

«Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω το πρώτο θανάσιμο κρούσμα του Η5Ν1, που είναι επίσης γνωστός ως γρίπη των πτηνών, στην Βόρεια Αμερική», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ρόνα Άμπροζ.

Ο ιός Η5Ν1 -ο οποίος μεταδίδεται μέσω της επαφής με πτηνά που έχουν μολυνθεί- προκαλεί το θάνατο περίπου του 60% αυτών που έχουν προσβληθεί, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι που παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Καναδός, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πέθανε από τον Η5Ν1 στις 3 Ιανουαρίου στη δυτική επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα, αφού είχε επισκεφθεί την Κίνα το Δεκέμβριο.

Η υπηρεσία Υγείας της Αλμπέρτα ανέφερε εξάλλου σε ανακοίνωσή της, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέγραψε το 2013 συνολικά 38 κρούσματα του Η5Ν1 παγκοσμίως και 24 θανάτους.

πηγη:directnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις