ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η οικονομική στήριξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών
ΕΘΕΑΣ: Αναγκαιότητα η οικονομική στήριξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών

H ΕΘΕΑΣ, εξέτασε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς κρίσεις (δημοσιονομική – ΕΦΚ κρασιού, υγειονομική, ακρίβεια και ενεργειακή) και θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη την ικανοποίηση αντίστοιχου αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ προς το Υπ. Α.Α.Τρ για την αμπελοκαλλιέργεια, που οικονομικά βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η ΕΘΕΑΣ θεωρεί ότι ο κλάδος της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής, κατ’ επέκτασιν και της εθνικής οικονομίας που οφείλει η πολιτική ηγεσία να διασώσει, ώστε να συνεχιστεί η οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των παραγωγών, των μεταποιητικών και οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Σημειώνουμε ότι η αμπελοκαλλιέργεια έχει ιστορία χιλιάδων ετών στη χώρα μας και ουδείς δικαιούται να την αφήσει στην πλήρη κατάρρευση, στην οποία, πολύ σωστά εξηγεί η ΚΕΟΣΟΕ, με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει, αν άμεσα δεν ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που ο κλάδος υποδεικνύει.

Τέλος, η ΕΘΕΑΣ δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται πλήρως στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμη να συμβάλει όπου και όπως της ζητηθεί.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις