Γ. Στύλιος: Οι οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ θα πρέπει να πληρωθούν

«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα της κορινθιακής σταφίδας για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος σε συνάντηση με αγρότες και εκπροσώπους της ορεινής Ηλείας, στο περιθώριο του Olympia forum στην Αρχαία Ολυμπία, που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του, Λευτέρη Βαρουξή.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος και ο υπεύθυνος του Αγροτικού της ΔΕΕΠ Ηλείας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο κ. Στύλιος επισήμανε πως η σταφίδα παραμένει και το 2023 στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι το θέμα της παρέμβασης στην αγορά για τον καθορισμό τιμής είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επεσήμανε πως το θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών ακόμα δεν έχει κλείσει, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα πολυσύνθετo ζήτημα που θέλει προσέγγιση με προσοχή.

Οφειλές ΤΟΕΒ

Αναφερόμενος στο θέμα των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι αυτές θα πρέπει να πληρωθούν και πως το ΥΠΑΑΤ, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στην διάθεσή και από το Ταμείο Ανάκαμψης αναζητά τρόπους για την στήριξη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, τα χρέη των οποίων σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν τα 40 εκ ευρώ. Η δυνατότητα για καλύτερες ρυθμίσεις με την ΔΕΗ είναι μία από τις κατευθύνσεις που κινείται το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τον κ. Στύλιο.

Επιπλέον ενισχύσεις

Τέλος ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στις επιπλέον ενισχύσεις προς κτηνοτρόφους και καλλιεργητές, που συνολικά ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και αφορούν τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά δίνεται αυτή η παροχή στον αγροτικό κόσμο. Αναφορικά με τη μείωση του ενεργειακού κόστους είπε ότι το υπουργείο κατευθύνεται στην λύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυρίως των φωτοβολταϊκών, επισημαίνοντας πως η Δυτική Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις