Γάλλοι αγρότες έχουν κατακλύσει το κέντρο του Παρισίου

Διαμαρτυρία με τρακτέρ στο κέντρο του Παρισιού πραγματοποιούν σήμερα οι Γάλλοι Αγρότες. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων Αγροτών (FNSEA) εξαιτίας της απόφασης της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει ορισμένα φυτοφαρμάκα σε ζαχαρότευτλα και άλλες καλλιέργειες.

Όπως τονίζει η εθνική αγροτική ένωση FNSEA η εν λόγω απόφαση θα συμβάλει στη εξαφάνιση «των Γάλλων αγροτών που ανταγωνίζονται φθηνότερα εισαγόμενα προϊόντα και αντιμετωπίζουν πολλές άλλες προκλήσεις».

Σύμφωνα με αναφορές στη διαμαρτυρία συμμετέχουν 1.000 ακτιβιστές και περί τα 500 τρακτέρ, με τα μέτρα ασφαλείας έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να διευκολύνουν τη διαμαρτυρία, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος των δρόμων και των περιορισμών στις μετακινήσεις. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στις κοντινές περιοχές έχουν ακυρωθεί ή έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους.

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο μήνα να απαγορεύσει τη χρήση νεονικοτινοειδών, τα οποία είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη αντιμετώπιση ασθενειών σε φυτά. Αυτό έγινε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να τερματίσει τη χορήγηση άδειας για την κατηγορία των εντομοκτόνων, με τους αγρότες να  φοβούνται κυρίως για τις καλλιέργειες ζαχαρότευτλων τους.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 25% της γεωργικής γης στο μπλοκ των 27 εθνών προορίζεται για βιολογική γεωργία, σε σύγκριση με το 8% το 2020.

«Με αυτόν τον ρυθμό, η γαλλική γεωργία θα εξαφανιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος της FNSEA Damien Greffin, σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις