Coffey: «Η Βρετανία και οι ΗΠΑ πρέπει να σφυρηλατήσουν μαζί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία»
Coffey: «Η Βρετανία και οι ΗΠΑ πρέπει να σφυρηλατήσουν μαζί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία»

Η υπουργός Περιβάλλοντος Thérèse Coffey θα καλέσει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να είναι μαζί για να διαμορφώσουν ένα πιο ασφαλές και βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία.

Σε μια ομιλία στο Χειμερινό Συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Υπουργείων Γεωργίας (NASDA) στην Ουάσιγκτον, αργότερα σήμερα (15 Φεβρουαρίου), η βρετανίδα Υπουργός Περιβάλλοντος θα περιγράψει πώς η συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων και της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και θα αποτίσει φόρο τιμής στους αγρότες της Ουκρανίας.

Η NASDA διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη γεωργία των ΗΠΑ, με εκπροσώπους από τα Υπουργεία Γεωργίας και στις 50 Πολιτείες και σε τέσσερις επικράτειες των ΗΠΑ. Η ομιλία θα είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στη διάσκεψη – καταδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για τη βιώσιμη γεωργία, την επισιτιστική ασφάλεια και τη βελτίωση της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη έναρξη του Κυβερνητικού Σχεδίου Περιβαλλοντικής Βελτίωσης – του πενταετούς σχεδίου παράδοσης για να σταματήσει και να αντιστρέψει την παρακμή στη φύση. Η υπουργός αναμένεται να επισημάνει πώς η διασφάλιση της φύσης και της παραγωγής τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας, κοινός στόχος μεταξύ των δύο χωρών, με την ανάπτυξη ορόσημων μεταρρυθμίσεων για την παροχή κινήτρων και την επιβράβευση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, αξιοποιώντας παράλληλα νέες αγορές και αντιμετώπιση απειλών επισιτιστική ασφάλεια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η Thérèse Coffey αναμένεται να πει:

  •     Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να στεκόμαστε μαζί, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινή ευπρέπεια που τα έθνη μας θησαυρίζουν τόσο βαθιά. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να διαμορφώσουμε ένα πιο ασφαλές, πιο βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία. Πρέπει να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα του περιβάλλοντος, των επιχειρήσεων και των κοινοτήτων μας και να βελτιώσουμε την ευημερία και την επισιτιστική ασφάλεια κάθε επόμενης γενιάς.
  •     Οι αγρότες είναι οι αρχικοί φίλοι της γης, οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι η δημιουργία χώρου για τη φύση μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με την παραγωγή τροφίμων. Αυτό δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικό, αλλά απολύτως συμβιωτικό. Η εργασία με τη φύση –όχι εναντίον της– είναι το φυσικό ένστικτο κάθε αγρότη που είχα ποτέ τη χαρά να συναντήσω.
  •     Καθώς εργαζόμαστε μαζί για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων, πρέπει να επαινέσουμε την τεράστια συνεισφορά της γεωργίας στις κοινότητές μας, και την καθαρή σκληρότητα, την εφευρετικότητα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να μας κρατήσουν τροφούς.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος θα αποτίει επίσης φόρο τιμής στους αγρότες στο καλάθι του ψωμιού της Ευρώπης, την Ουκρανία, για τις προσπάθειές τους να συνεχίσουν να προάγουν την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο και θα περιγράψει τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία.

Η Thérèse Coffey αναμένεται να προσθέσει:

  •     Μέσα στην αναταραχή του πολέμου, είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι οι αγρότες της Ουκρανίας κατάφεραν να πάρουν τόσο μεγάλο μέρος της συγκομιδής του 2022. Σε μια εποχή που οι ίδιοι οι Ουκρανοί υποφέρουν τόσο πολύ, η πρωτοβουλία να πάρουν σιτηρά από την Ουκρανία, σε ορισμένα από τα Οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο, είναι μια πράξη παγκόσμιας ανθρωπότητας στα καλύτερά της.
  •     Ήμουν περήφανη που έστειλα μια συνεισφορά για να στηρίξω αυτές τις προσπάθειες, εκ μέρους της κυβέρνησής μας και του λαού μας, όπως ξέρω ότι έχουν κάνει και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης που στέλνουμε στην Ουκρανία και του έργου που έχει οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της G7 για να βοηθήσει στον εντοπισμό κλεμμένων σιτηρών και να ματαιώσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να επωφεληθεί από αυτή την κλοπή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στις ΗΠΑ, η υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, γερουσιαστές και διευθύνοντες συμβούλους νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της γεωργίας. Επισκέφτηκε επίσης μια ζυθοποιία που φτιάχνει craft μπίρες από συνδυασμό αμερικανικών και εισαγόμενων βρετανικών συστατικών, τη νέα μονάδα επιστήμης φυτών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και το Κέντρο Καινοτομίας AgTech της Αλεξάνδρειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις