Σε τεντωμένο σχοινί αγροτοσυνδικαλιστές – κυβέρνηση

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, ένταση επικράτησε και τη νύχτα, καθώς οι αγρότες του νοτίου Έβρου επιχείρησαν να φτάσουν ως το Τελωνείο Κήπων με τα τρακτέρ. Οι αγρότες ξεκίνησαν με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ από τις Φέρες και με κομβόι συνέχισαν την πορεία τους προς το τελωνείο.

Η ατμόσφαιρα στον Έβρο είναι τεταμένη μετά τη στάση που κράτησαν τα ΜΑΤ την περασμένη Παρασκευή και το περασμένο Σάββατο και χθες παρότι υπήρξε μια σταδιακή αποκλιμάκωση τα πνεύματα πάλι το βράδυ οξύνθηκαν.

Σήμερα αντιπροσωπεία αγροτών συναντάται με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 το πρωί στη Βουλή.

Τα μπλόκα σ΄ όλη την Ελλάδα παραμένουν ενεργά ενώ ενισχύονται στη βορειοανατολική Ελλάδα.

 Ο γ.γ. του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε γι' άλλη μια φορά τη συμπαράσταση  στον αγώνα των αγροτών και μετά τη συνάντηση τόνισε ότι είναι ένας αγώνας επιβίωσης, παρουσία βουλευτών του κόμματος, του υποψήφιου περιφερειάρχη Αθηνών Θανάση Παφίλη και της αρμόδιας Αγροτικών Θεμάτων, Διαμάντως Μανωλάκου.

 Ο Βαγγέλης Μπούτας  μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας καθόρισε νέο ραντεβού αγροτοσυνδικαλιστών την Πέμπτη στις  3 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας.

Μεγάλες κινητοποιήσεις γίνονται κι από κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, από ΣΕΚ, ΠΕΚ και ΠΑΣΥ. Νέες διαμαρτυρίες προγραμματίζουν κτηνοτρόφοι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη 13 στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συμπαράσταση στα αγροτοδικεία χθες και αγρότες που κατηγορούνται για παρακώληση συγκοινωνιών. Η δίκη τους στο Πταισματοδικείο Άργους αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2014.

Πελοποννήσιοι γεωργοκτηνοτρόφοι πραγματοποιούν μπλόκα σε διάφορα σημεία του εθνικού κι επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ χθες έκλεισαν την Πειραιώς στο Άργος και μοίρασαν πορτοκάλια, στη Μεσσήνη έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, ενώ σε άλλα σημεία πραγματοποίησαν συμβολικούς αποκλεισμούς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις