Στον «αφρό» των επενδύσεων μπύρα και κρασί
Στον «αφρό» των επενδύσεων μπύρα και κρασί

Μετά την άρση των περιορισμών των προηγούμενων ετών στην εστίαση και την ανάκαμψη της κατανάλωσης στην οποία συνέβαλε σημαντικά και η άνοδος του τουρισμού, οι κινήσεις πλέον φαίνεται να «αναθερμαίνονται».

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το πλάνο της επόμενης μέρας για το brand Boutari από τους νέους βασικούς επενδυτές του σχήματος Sterner Stenhus Greece. Στην πρώτη φάση του περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 4-5 εκατ. ευρώ έως και τις αρχές του 2025. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται ανανέωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμός των συστημάτων. Επίσης δίνεται έμφαση στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, καθώς η εταιρεία στοχεύει να έχει πλέον «λύση για κάθε κατηγορία κρασιού».

Στην ενίσχυση του τμήματος Oenotheque προχωρά από την πλευρά της η εταιρεία διανομής ποτών Άμβυξ με στόχο την επόμενη πενταετία να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας κρασιού στην Ελλάδα. Όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της Άμβυξ η αγορά του κρασιού αποτελεί «πεδίον δόξης λαμπρό». Στη στρατηγική της εταιρείας είναι μέσα από τις συνεργασίες της να διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο με κρασιά που θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και με γεωγραφική διασπορά σε όλη την επικράτεια.

Στον κλάδο της μπύρας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με την παραγωγή του brand Carlsberg (μπύρα σε κουτί και βαρέλι) να γίνεται πλέον στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο, προχωρά σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ την περίοδο 2023-2024. Με δεδομένο ότι η παραγωγή θα εξυπηρετεί εκτός από την Ελλάδα και αγορές σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, το εργοστάσιο αναβαθμίζεται. Επιπλέον αναμένεται να «ανοίξει» ο δρόμος για την περαιτέρω ενίσχυση του εξαγωγικού αποτυπώματος της εταιρείας, η οποία ήδη πραγματοποιεί εξαγωγές σε 13 χώρες.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις