Ένταξη 16 νέων εταιριών «Γεωργικών Συμβουλών» σε πέντε Περιφέρειες της χώρας

Συνολικά 16 καινούργιες εταιρίες ενέταξαν πέντε Περιφέρειες της χώρας στο υπομέτρο 2.1  σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, υπογραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιάννη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11.197.295 ευρώ, με τον αριθμό των δικαιούχων που θα λαμβάνουν συμβουλές να φτάνουν σε 8.024.

Οι Περιφέρειες όπου εντάχθηκαν οι 16 καινούργιες εταιρίες είναι η Περιφέρεια Αττικής (1), η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (1), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1), η Περιφέρεια Ηπείρου (4), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (4) η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (1) και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (4).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «κάθε δικαιούχος (πάροχος συμβουλών) δεσμεύεται να υλοποιήσει την αντίστοιχη Πράξη σύμφωνα με την αίτηση στήριξης που υπέβαλε στο Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης του υπο-Μέτρου 2.1, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατά τον αντίστοιχο διοικητικό έλεγχο και περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αποδεχθεί και οφείλει να τηρεί σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησης».

Επιλέξιμες για στήριξη είναι οι δαπάνες που σχετίζονται με το κόστος των παρεχόμενων συμβουλών και πραγματοποιούνται μετά την έκδοση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων. Κατά την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής, λόγω της χρήσης απλοποιημένου κόστους, δεν απαιτείται η υποβολή παραστατικών δαπανών που σχετίζονται με την παροχή της υπηρεσιών. O Ενδιάμεσος Φορέας προβαίνει σε επαλήθευση των επιλέξιμων για στήριξη δαπανών μέσω ελέγχου της ορθής υποβολής των τριών παραδοτέων για κάθε συμβουλή, που περιλαμβάνει και την επαλήθευση της υλοποίησης της μονάδας μέτρησης υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου (ανθρωποώρες απασχόλησης).

*Δείτε ΕΔΩ την απόφαση 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις