Στα 3 δισ. δολάρια μέχρι το 2027 η παγκόσμια βιομηχανία νηματοκτόνων

Η αγορά της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά νηματοκτόνων λόγω της φθίνουσας ποσότητας καλλιεργήσιμης γης και της αυξανόμενης ανάγκης για τρόφιμα. Η χρήση νέων γεωργικών πρακτικών αναμένεται επίσης να αυξήσει τη ζήτηση για νηματοκτόνα στην περιοχή αυτή.

Ως αποτέλεσμα, αναμένεται ότι η αγορά θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για νηματώδεις που παράγονται από βιολογικές πηγές και της αύξησης της προσβολής από νηματώδεις στις καλλιέργειες. Η αυξανόμενη διεθνής ζήτηση για καλλιέργειες όπως η σόγια και το καλαμπόκι έχει αυξήσει το πεδίο χρήσης νηματοκτόνων στη Βόρεια Αμερική.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αντιπροσώπευε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μερίδιο αγοράς το 2021 με 23,3%, και προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,8% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Οι ευνοϊκές γεωργικές πολιτικές που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια, την υγιεινή και την ποιότητα έχουν διευρύνει την εφαρμογή νηματοκτόνων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

 

Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η υιοθέτηση του τρόπου εφαρμογής άρδευσης με σταγόνες είναι υψηλή. Αυτό έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα στην παράδοση νηματοκτόνων μέσω των γεωργικών αγρών, όπου καλλιεργούνται καλλιέργειες όπως η σόγια και το καλαμπόκι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις