Στο οινοποιείο Χαραλαμπάκη ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης

Επίσκεψη στο πρότυπο οινοποιείο Χαραλαμπάκη στο χωριό Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Μαΐου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης με συνεργάτες του, στο πλαίσιο της δράσης “Ανοικτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Ελλάδας”. Όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο και μυήθηκαν στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνώρισαν τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και προχώρησαν σε γευστική δοκιμή των κρασιών.

 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αμέσως μετά την ξενάγηση του στο οινοποιείο δήλωσε:

 

"Το εν λόγω οινοποιείο, με κρασί από ιδιόκτητους αμπελώνες 230 στρεμμάτων στην Αυλή και το Καλό Χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αποτελεί "κόσμημα" για τον τόπο μας, ειδικά από τη στιγμή που η οινοπαραγωγή αποτελεί μέρος της Ιστορίας και του Πολιτισμού της περιοχή μας. Ένα οινοποιείο με πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις, μοναδική αρχιτεκτονική,  απόλυτα προσαρμοσμένο και φιλικό στο περιβάλλον. Ήταν μια μοναδική και ξεχωριστή, οινική εμπειρία για όλους. Είδαμε τους εξαιρετικούς χώρους του οινοποιείου που συναρπάζουν τον επισκέπτη, μάθαμε την ιστορία του κρασιού και απολαύσαμε την ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Χαραλαμπάκη. Συγχαίρω την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το οινοποιείο με έμφαση τον οινοτουρισμό, τη σύνδεση δηλαδή της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν, προσφέροντας μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες. Ο οινοτουρισμός αποτελεί μια δραστηριότητα σε συνεχή εξέλιξη και συμβάλλει στην τοπική Ανάπτυξη. Στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες για το κοινό που αναζητά νέες εμπειρίες, επαφή με την τοπική κοινωνία, την τοπική Παράδοση,  την Ιστορία και τη Φύση, στοχεύοντας μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου μας στην περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα, στα πλαίσια της συνολικής μας προσπάθειας για την ανάπτυξη του τόπου μας".

 

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Γιάννης Χαραλαμπάκης ευχαρίστησε τον κ. Φραγκάκη για την επίσκεψη του και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι ευχάριστο που στην προσπάθεια που καταβάλλει για να προσφέρει  τους καλύτερους και πιο ξεχωριστούς οίνους που μπορεί να παράξει η κρητική γη, έχει συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις