Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων: Δεν έχουμε συγκομίσει ούτε ένα δείγμα μηδικής

Ούτε ένα δέμα μηδικής δεν έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι αγρότες των Ιωαννίνων εξαιτίας των άστατων καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων. 

Λόγω των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στο Νομό έχει προκληθεί «ολοκληρωτική καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα που πλησιάζουμε στο μέσο του καλοκαιριού οι αγρότες να μην έχουν κατορθώσει να συλλέξουν ούτε ένα δέμα μηδικής».  

Αναφορικά με τα σιτηρά, σύμφωνα με τον συνεταιρισμό «μεγάλες εκτάσεις έχουν μείνει ακαλλιέργητες και σε όσες από αυτές έχουν σπαρθεί καταστράφηκαν , το ίδιο συμβαίνει και στην αμπελοκαλλιέργεια του Νομού μας όπου πάνω από το 90%  των καλλιεργειών έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή». 

Κάτι που όπως αναφέρει «σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής των καθυστερήσεων πληρωμών των επιδοτήσεων αλλά και την μείωση των τιμών διάθεσης του γάλακτος, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις στον πρωτογενή τομέα ο οποίος έχει φτάσει σε οριακό σημείο και απειλείται πλέον με αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του Νομού μας και κατ’ επέκταση για την οικονομία της χώρας όπου η συμβολή του είναι τεράστια».

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Αυγενάκη επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αγροτών του Νομού μας οι οποίοι βρίσκονται στην πιο δεινή θέση, έναντι των άλλων αγροτών της χώρας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου όπου το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις