Η αστάθεια της αγοράς και οι αυξανόμενες τιμές της ζάχαρης ενισχύουν τη στέβια

Οι τιμές της ζάχαρης βρίσκονται σε υψηλό έξι ετών και δεν αναμένεται να βελτιωθούν. Το παγκόσμιο χάσμα προσφοράς και ζήτησης ζάχαρης διευρύνεται, μειώνοντας την αναλογία αποθεμάτων προς χρήση

Η Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες εισήγαγαν περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης. 

Επιπλέον, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου έχουν οδηγήσει σε ανταγωνισμό για την παραγωγή από τον τομέα της ζάχαρης, καθώς οι οικονομίες είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο προς την κατεύθυνση της παραγωγής αιθανόλης - μειώνοντας περαιτέρω την προσφορά ζάχαρης.

Οι παραγωγοί τροφίμων και ποτών παγκοσμίως αισθάνονται τη συμπίεση του κόστους παραγωγής, η οποία συμβάλλει στις πληθωριστικές πιέσεις στους καταναλωτές.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η στέβια, μια δημοφιλής φυσική εναλλακτική λύση ζάχαρης, έχει αναδειχθεί ως μια πολλά υποσχόμενη λύση.

Χάρη στις δεκαετίες προόδου της γεωργικής επιστήμης και τις βελτιώσεις στα επίπεδα απόδοσης των γλυκοζιτών στεβιόλης, η παγκόσμια προσφορά στέβιας είναι υγιής και οικονομικά αποδοτική. Σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές για έλλειψη στον κλάδο, η συνολική προσφορά στέβιας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο τιμών από τότε που εμφανίστηκε στην παγκόσμια σκηνή πριν από μια δεκαετία.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η περίοδος οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας, η HOWTIAN είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μερικά ευχάριστα νέα για τη βιομηχανία και τους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης. Με άμεση ισχύ, εφαρμόζουμε άλλη μια σημαντική μείωση των τιμών για το SoPure™ Stevia Reb A 97, το πιο δημοφιλές προϊόν μας από στέβια.


Η υψηλή απόδοση της HOWTIAN στον κλάδο έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την ταχεία πρόοδο προς τη μείωση του κόστους του προϊόντος. Επιπλέον, η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα παρέχει περαιτέρω επιτακτικό λόγο στους κατασκευαστές να επιλέγουν τη στέβια μας, καθώς οι νεότερες παραλλαγές στέβια μας απαιτούν λιγότερη γη, νερό και ενέργεια για την παραγωγή.

Η δέσμευση της HOWTIAN στην καινοτομία και στις ανάγκες των πελατών μας θα συμβάλει αναμφίβολα στη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της επανάστασης της αντικατάστασης της ζάχαρης σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία έχει δει πλούσια επιτυχία στη μετάβαση δημοφιλών προϊόντων σε νόστιμες, οικονομικά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις. Η νέα και βελτιωμένη τιμολόγηση θα επιταχύνει μόνο το ρυθμό αυτών των ιστοριών επιτυχίας της μείωσης της ζάχαρης.

Για να απεικονιστεί η μειωμένη τιμολόγηση στην πράξη, παρακάτω παρουσιάζεται ένα παράδειγμα μιας σύνθεσης για μια εφαρμογή έτοιμου προς κατανάλωση ποτού και η εξοικονόμηση κόστους 37 έως 40 τοις εκατό που αποδίδεται με διαφορετικά σενάρια μείωσης της ζάχαρης.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις