Αυγενάκης: « Σε άμεση επικοινωνία με την ΕΘΕΑΣ για την επίλυση των προβλημάτων παραγωγών και αγροτών»

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Παύλος Σατολιάς, οι αντιπρόεδροι Ανδρέας Δημητρίου και Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γραμματέας Θωμάς Κουτσουπιάς, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, από την Εκτελεστική Επιτροπή ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΘΕΑΣ για τα Οικολογικά Σχήματα, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Ελαιοκομικούς Φορείς, το θέμα των εργατών γης, καθώς και η  επίσπευση της αξιολόγησης των αιτήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, επί τάπητος τέθηκαν η εφαρμογή γενικής Διαβούλευσης με την ΕΘΕΑΣ, τα προβλήματα και το κόστος παραγωγής, η εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ,η  πρόσληψη προσωπικού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ , ο έλεγχος της αγοράς, καθώς και τα ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός ζήτησε από την ΕΘΕΑΣ προτάσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΕΦΕΤ, ενώ είπε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την καλύτερη επίλυση των επιμέρους θεμάτων των  παραγωγών και των αγροτών μας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις