Συνάντηση Νίκα με διπλωμάτες από το Μπαγκλαντές για τους εργάτες γης

Με αντιπροσωπεία διπλωματών από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απασχόληση στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εργατών από το Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές.

Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι η πρόταση για τον αριθμό εργατών που θα προσκληθούν προκύπτει μετά από συνεργασία της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο ζήτημα ο σεβασμός των ανθρώπινων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών που προσκαλούνται για να απασχοληθούν εποχιακά στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ως προς την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν στην εγκατάσταση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανθρώπους αυτούς.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα ή εκφραστούν ανησυχίες, η Περιφέρεια θα αναμένει σχετική ενημέρωση από την πλευρά της Πρεσβείας προκειμένου να επιληφθούν οι υπηρεσίες της.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις