Ρομποτική στη γεωργία: Το Solix της Solinftec φέρνει επανάσταση στη διαχείριση των καλλιεργειών στην αμερικανική ζώνη καλαμποκιού

Η Solinftec, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, σύναψε συνεργασίες με τρεις ακόμη αμερικανικούς συνεταιρισμούς στις αρχές Αυγούστου. 

Οι Co-Alliance, Carroll FS και Premier Ag ολοκλήρωσαν την απόκτηση επιπλέον μονάδων Solix, αφού δοκίμασαν και βίωσαν τα οφέλη που παρέχει η λύση του ψεκαστήρα στις καλλιέργειές τους. Μέσω αυτών των συνεργασιών, η Solinftec στοχεύει να πενταπλασιάσει την παρουσία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου 20 ρομπότ κάλυψαν την αμερικανική ζώνη καλαμποκιού το 2023 και απέδειξαν την αποτελεσματικότητα της λύσης Sprayer, μειώνοντας τον όγκο των ζιζανιοκτόνων στις αμερικανικές καλλιέργειες κατά περισσότερο από 95% μέσω στοχευμένων εφαρμογών που εξαλείφουν τα ζιζάνια στα αρχικά τους στάδια.

"Οι τρεις συνεταιρισμοί βρίσκονται στην πρωτοπορία της αγροτικής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και υιοθετώντας το Solix, συνειδητοποίησαν τη δυνατότητα αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών που παρέχουν στους Αμερικανούς παραγωγούς", λέει ο Leonardo Carvalho, Chief Global Strategy Officer.

"Στο παραδοσιακό μοντέλο, οι αμερικανικοί συνεταιρισμοί αγοράζουν αγροχημικά απευθείας από εταιρείες του κλάδου των γεωργικών φαρμάκων και προσφέρουν υπηρεσίες ψεκασμού μαζί με το προϊόν που θα διαχειριστούν στον αγρό", εξηγεί ο Leonardo.

Με την εισαγωγή του ρομπότ Solix, προκύπτει η δυνατότητα αλλαγής του τρόπου χρέωσης της υπηρεσίας, όχι με βάση τον όγκο των εφαρμοζόμενων αγροχημικών, αλλά με βάση τα καθαρά στρέμματα.

Αυτό σημαίνει έναν συνδυασμό παραγόντων όπως η έκταση χωρίς ζιζάνια, η παραγωγικότητα ανά στρέμμα και η δυνατότητα καθορισμού μιας σταθερής αξίας, αφού η επιλογή του προϊόντος που θα εφαρμοστεί από την πλατφόρμα Solix ανήκει στον Συνεταιρισμό", διαβεβαιώνει ο διευθυντής στρατηγικής της Solinftec.

"Μέσω αυτών των συνεργασιών που εδραιώσαμε αυτό το μήνα, αποδεικνύουμε την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε δημοκρατικά ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, επιτρέποντας τη γρήγορη λήψη αποφάσεων, παρέχοντας σημαντική μείωση των αγροχημικών και παρέχοντας βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις των πελατών μας. 

Επιπλέον, προσφέρουμε έναν νέο τρόπο διαχείρισης της αμερικανικής ζώνης καλαμποκιού", πρόσθεσε ο Guilherme Guiné, Chief of Operations της Solinftec στη Βόρεια Αμερική.

"Η σύγχρονη γεωργία χρειάζεται τεχνολογίες όπως αυτές της Solinftec που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται σήμερα οι επιχειρήσεις και οι ψεκασμοί", σημείωσε ο Noah Freeman, Senior Director YieldPro της Co-Alliance.

"Τα οικονομικά οφέλη και τα οφέλη βιωσιμότητας που δημιουργεί η Solix στις δραστηριότητές μας είναι προφανή", δήλωσε ο Ryan Priest, Chief Operating Officer στην Premier. 

"Μπορέσαμε να δούμε ξεκάθαρα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνογνωσία της Solinftec στην αμερικανική γεωργία", δήλωσε ο Chase Sellnow, γενικός διευθυντής της Carroll Service Company."Υιοθετώντας αυτή τη ρομποτική τεχνολογία, παρατηρήσαμε τη δυνατότητα για μια επερχόμενη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας", κατέληξε ο GM.

Εκτός από αυτούς τους τρεις συνεταιρισμούς, το WHIN (Wabash Heartland Innovation Network) έχει επίσης συνεργαστεί με τη Solinftec και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία μεταξύ των μελών του κατά την επόμενη συγκομιδή.

Σχετικά με τη λύση ρομποτικού ψεκαστήρα της Solix AG:

Ο ψεκαστήρας διατηρεί τα χωράφια καθαρά, απαλλαγμένα από χωροκατακτητικά φυτά και εξασφαλίζει βιώσιμη παραγωγή από την προ-φύτευση έως τη συγκομιδή. Ο ψεκαστήρας Solix είναι ικανός για ακριβή εφαρμογή ζιζανιοκτόνων, επιτρέποντας τον αποτελεσματικό έλεγχο των ζιζανίων, αποτρέποντας την εξάπλωσή τους και τον ανταγωνισμό για θρεπτικά συστατικά με την καλλιέργεια-στόχο

Ένα άλλο σημείο αποτελεσματικότητας όσον αφορά το μοντέλο του ψεκαστήρα είναι η ικανότητά του να αποφεύγει την παρασύρση κατά τη διαχείριση των ζιζανιοκτόνων, καθώς είναι ένα ελαφρύτερο μηχάνημα που λειτουργεί με χαμηλότερη ταχύτητα, παρέχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στους βραχίονες, ενώ εξακολουθεί να τηρεί τη συνιστώμενη απόσταση μεταξύ των ακροφυσίων, συνήθως 20 ίντσες.

Εκτός από τη λειτουργία του καιρού, ο ψεκαστήρας λειτουργεί σε συνδυασμό με την πλατφόρμα ALICE, η οποία μπορεί να παρέχει κατάλληλες συστάσεις για την ταχύτητα του ανέμου και τα βέλτιστα παράθυρα για τον ψεκασμό των καλλιεργειών. 

Ο ψεκαστήρας τροφοδοτείται από τέσσερις ηλιακούς συλλέκτες που ελέγχουν το σύστημα κίνησης και το σύστημα ψεκασμού, παρέχοντας αναφορές σχετικά με τους πληθυσμούς των καλλιεργειών, την αναγνώριση και την πυκνότητα των ζιζανίων, την αναγνώριση των εντόμων, χάρτες ψεκασμού με ανάλυση των εισροών και άλλα επίπεδα δεδομένων για ανάλυση από τον παραγωγό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. 

Ο ψεκαστήρας Solix μπορεί να καλύψει έως και 50 στρέμματα την ημέρα, ανάλογα με το σχήμα και το έδαφος του χωραφιού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις