Το 2024 το πρόγραμμα για νέους Αγρότες

Πράξη τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας θα αυξηθεί ο αριθμός των νέων που θα απασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα κατά 60.000, φέρεται να κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει το καινούργιο πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών» που θα προκηρυχθεί το επόμενο έτος και θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της νεολαία να ασχοληθεί με τη γεωργία, προσφέροντάς της χρηματοδότηση για την ίδρυση ή τη διεύρυνση της αγροτικής της εκμετάλλευσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών αναμένεται να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα και να ανανεώσει τον πληθυσμό των αγροτών. 

Κάτι, που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης που θα προκηρυχθεί το 2024, αναμένεται να βοηθήσει τους γεωργούς να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ποιότητα των προϊόντων τους, ενώ το πρόγραμμα της Μεταποίησης αναμένεται να βοηθήσει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Νέοι Αγρότες

Το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών θα παρέχει χρηματοδότηση σε νέους ηλικίας έως 40 ετών, που θα δημιουργήσουν ή θα επεκτείνουν την αγροτική τους εκμετάλλευση.

Η χρηματοδότηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά γης, την αγορά γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, καθώς και για την παροχή συμβουλών και υπηρεσιών υποστήριξης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να στηρίξει την ίδρυση νέων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη διεύρυνση των υφιστάμενων, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανανέωση του πληθυσμού των αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις