ΟΖΩΣΩΕΛ: Νέα παράταση στο κλείσιμο των παράνομων καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας καταγγέλλει τους παράνομους και ακατάλληλους χώρους συγκέντρωσης  αδέσποτων ζώων και για όλα αυτά θα ενημερώσει τους βουλευτές  του Ελληνικού  Κοινοβουλίου αναλυτικά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ρουσφετολογική νομοθέτηση από την παρούσα Κυβέρνηση αναφορικά με τα ζώα  και προς εξυπηρέτηση ημετέρων επαναλαμβάνεται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο Εσωτερικών θέτοντας προς διαβούλευση σχέδιο νόμου αυτή την φορά για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εισήγαγε διάταξη με την οποία ακυρώνει για πολλοστή φορά όλες τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών αναφορικά με την σφράγιση παράνομων καταφυγίων αδέσποτων ζώων και θέτει νέα προθεσμία για την εφαρμογή τους την 31.5.2024, δηλαδή σχεδόν 3 χρόνια(!!!) μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς.

Η κυβέρνηση η οποία δήθεν κόπτεται για «κανένα ζώο κακοποιημένο - κανένα ζώο αδέσποτο», αφού ξήλωσε τις προδιάγραφες που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων, αφήνει στο απυρόβλητο και σε απ΄ αόριστον λειτουργία τους παράνομους περιφραγμένους χώρους συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων, στους οποίους τα ζώα ζουν υπό άθλιες συνθήκες και χωρίς καμία ασφάλεια, επ' ωφελεία ορισμένων δημάρχων που λειτουργούν τέτοιους παράνομους χώρους αλλά και επ' ωφελεία ημετέρων, κατ’ επίφαση ζωόφιλων, που διατηρούν τέτοια παράνομα καταφύγια και διακινούν τα ζώα συντροφιάς χωρίς κανένα έλεγχο και κατ' επέκταση παρανόμως

Τα περιστατικά με τις πρόσφατες καταστροφές στην χώρα μας (πυρκαγιές και πλημμύρες) οπού πολλά ζώα είτε πνίγηκαν είτε κάηκαν  σε τέτοιους  παράνομους και ανεξέλεγκτους χώρους είναι ακόμη νωπά.

Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης,  η προστασία των ζώων δεν επιτυγχάνεται, με νόμους που αποτελούν συνονθύλευμα φωτογραφικών και ρουσφετολογιών  διατάξεων και παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, με σωρηδόν τροποποιήσεις του νόμου, παρατάσεις  επί των παρατάσεων, νέες προθεσμίες που ακυρώνουν τις παλιές.

Με συνδιαλλαγή μόνο με βολικούς συνομιλητές και τοποθέτηση ημετέρων σε θέσεις.

Με ευχάριστα και εύηχα συνθήματα ως μέρος μίας ανέξοδης και αποτυχημένης επικοινωνιακής διαχείρισης,  που ουδεμία σχέση έχει με την  πραγματική  προστασία των ζώων.

Αντιθέτως η προστασία επιτυγχάνεται με  την αυστηρή προσήλωση και εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων Ν2017/1992, κάτι που θα ανέμενε κάποιος ειδικά από ένα κόμμα και μια κυβέρνηση που επικαλείται  ότι έχει Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό.

Ο φορέας μας αφενός θα παραμείνει αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή για την κατασκευή από τις Δημοτικές Αρχές της χώρας,  νόμιμων καταφυγίων αδέσποτων ζώων που να πληρούν όλες τις  προδιαγραφές των ευρωπαϊκών κανονισμών, για την προσωρινή  φιλοξενία  και την  παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης  στα αδέσποτα ζώα, αφετέρου θα συνεχίσει να καταγγέλλει τους παράνομους και ακατάλληλους χώρους συγκέντρωσης  αδέσποτων ζώων και για όλα αυτά θα ενημερώσει τους βουλευτές  του Ελληνικού  Κοινοβουλίου αναλυτικά.

Με μοναδικό γνώμονα την προστασία των ζώων, η προσφυγή σε όλα τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά όργανα για παράβαση των Ευρωπαϊκών κανονισμών και της Ευρωπαϊκής Συμβάσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς που έχει κυρώσει η χώρα μας, αποτελεί πλέον μονόδρομο για τον φορέα μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις