ΚΕΠΑ: 16ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την "Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή"

Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 10 και 13 Οκτωβρίου 2023, στις αίθουσες του κτηρίου «Κωστής Παλαμάς» οι εργασίες του 16ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου για την «Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή» και του 10ουForumγια την προώθηση των πράσινων επενδύσεων στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC).


Το Συνέδριο και το Forumοργανώνονται από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, με την διπλή ιδιότητα του Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια του BSEC(BSEC–GreenEnergyNetwork) και του Διεθνούς Κόμβου της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAIHubSDG7).

Από την ομιλία του Υπουργού ΥΠΕΝ κ. Θεοδ. Σκυλακάκη.

Οι εκδηλώσεις του Forumκαι του Συνεδρίου περιέλαβαν:
1.    Το επίσημο Δείπνο προς τιμήν των δέκα τριών Πρέσβεων των χωρών – μελών του BSECστην Ελλάδα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελών της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τους συμμετέχοντες προσφώνησαν: ο Γενικός Γραμματέας της PERMISH.E. Amb.LazarComanescu, ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα H.E. Amb. CagatayErciyes, ως εκπρόσωπος της χώρας, που ασκεί την τρέχουσα προεδρεία του BSEC και ο Δ/ντης του ΚΕΠΑ και συντονιστής του BSEC–GENκαθ. Δημ. Μαυράκης.
2.    ToForumυπό την προεδρεία του μέλους της PERMISH.E. Amb. AschotKocharian.Εκ μέρους του Πανεπιστημίου τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Αντιπρύτανης καθ. κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Τις εισαγωγικές παρατηρήσεις έκανε ο καθ. κ. Δημ. Μαυράκης. Τις εργασίες του Forumάνοιξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τις πολιτικές για τα θέματα των πράσινων επενδύσεων του BSECπαρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας της PERMISH.E. Amb.LazarComanescu, και ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα H.E. Amb. CagatayErciyes, ενώ τις αντίστοιχες πολιτικές της BlackSeaTradeandDevelopmentBank(BSTDB)παρουσίασε ο Δ/ντής για θέματα Ενέργειας και υποδομών Mr. RomanMatkiwsky. Οι πρέσβεις της ΑρμενίαςH.E. Amb. TigranMkrtchyanτης ΜολδαβίαςH.E. Amb. AndreiPopov και από την Ρουμανία Η.Ε. Amb. a.h. TraianChebeleuπαρουσίασαν τις αντίστοιχες πολιτικές των χωρών τους. Οι Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης(MUSTUniversity – Kenya), κ. Κωνσταντίνος Χατζηφώτης (MotorOilGroup), κ. Κωστής Σταμπολής (Πρόεδρος και Γεν. Δ/ντής του ΙΕΝΕ), κ. Γεώργιος Ζήσης – Τέγος (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), κ. Κωνσταντίνος Κομνηνός(Γεν. Δ/ντήςτουDAFNI-NetworkofSustainableGreekIslands) αναφέρθηκαν σε διεθνή εξειδικευμένα προγράμματα επενδυτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.
3.    Το Συμπόσιο με την συμμετοχή της Αντιπρυτάνεως Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ καθ. κ. Σοφίας Παπαϊωάννου, του DeputySecretaryGeneralofPERMISH.E. Amb. a.h. DimitriosRallis,του μέλους της PERMISH.E. Amb. AshotKocharianκαιτωνμελώντουBSEC – GEN,Prof. Antonaq Londo – Lamani, Prof. Luis Lamani, Prof. Rauf. Aliyarov, Prof. Haji Malikov, Dr. Ioannis Tsipouridis, Prof. Dimitrios Mavrakis, Dr. Popi Konidari.
4.    Τις επιστημονικές ανακοινώσεις (peer-viewed) με ομιλητές – επιστήμονες από την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Νότιο Αφρική και την Ελλάδα. Περιλήψεις των ανακοινώσεων περιέχονται στο Bookofabstracts.
5.    Την συνεδρία Μεσιτείας και Καινοτομίας (BrokerageandStart-upsoutline), υπό την προεδρεία των Dr. Ing.LuisLamani,Dr. PopiKonidari, Prof. Andonaq Londo LamaniκαιMr. George Zisis – TegosμεεναρκτήριαομιλίααπότονViceChancellor – MeruUniversityofScience&Technology (MUST) KenyaProf. RomanusOdhiambo. Παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους κ. Κωνσταντίνο Τσατσάκη (Suite 5, Κύπρος), κ. Ανδριάνα Δημητρίου (Ολυμπία ΟδόςΑ.Ε.), Δρ. Οδυσσέα Σέκκα (Mobics), κ. Νίκο Χατζηγεωργίου (C2hEnvironmentalEngineering).
Στη συνεδρία, που χαρακτηρίσθηκε από την γόνιμη ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων συνεργασίας συμμετέσχον κ. Γεώργιος Ζήσης – Τέγος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δρ. Σπύρος Αρσένης(Εθνική Τράπεζα Ελλάδος), Δρ. Κώστας Τρούλος(Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Δρ. Κωνσταντίνος Μαμμάσης(ΔΕΔΔΗΕ, Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.), κ. Εμμανουήλ Σιγανάκης(StartupGreece),κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης(Δίκτυο ΠΡΑΞΗ), κ. Νίκος Ψημμένος(Πράσινο Ταμείο), κ. Δέσποινα Μαγγίρη – Σκουλούδη(Δίκτυο ΠΡΑΞΗ), κ. Εύη Μακρή(YESEurope) και Δρ. Πόπη Κονιδάρη.
6.    Το Δείπνο προς τιμήν των μετεχόντων στις εκδηλώσεις του επιστημονικού Συνεδρίου, με την συμμετοχή του H.E. Amb. AshotKocharianκαι διακεκριμένων υψηλής εμπειρογνωμοσύνης μελών της διεθνούς αγοράς ενέργειας.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις