Κίνα: Η παραγωγή σιτηρών έφτασε σε υψηλό ρεκόρ το 2023

Η Κίνα συγκέντρωσε 695,41 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το 2023, σημειώνοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής σιτηρών στην ιστορία της χώρας.
Η παραγωγή καλαμποκιού της Κίνας αυξήθηκε 4,2%, φτάνοντας τους 307,91 εκατομμύρια τόνους. Η παραγωγή ρυζιού μειώθηκε 0,9%, φτάνοντας τους 200,45 εκατομμύρια τόνους. Η παραγωγή σιταριού μειώθηκε 0,8%, φτάνοντας τους 187,05 εκατομμύρια τόνους.
Η συγκομιδή έγινε παρά το γεγονός ότι η Κίνα επλήγη από μια σειρά κακών καιρικών φαινομένων το 2023. Η κυβέρνηση αύξησε την ελάχιστη τιμή αγοράς σιταριού και ρυζιού και βελτίωσε τις πολιτικές επιδότησης των σιτηρών για να ενθαρρύνει τους αγρότες να καλλιεργούν σιτηρά.
Η παραγωγή σιτηρών της Κίνας έχει σημασία για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής σιτηρών στον κόσμο. Η συγκομιδή ρεκόρ του 2023 θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς σιτηρών και στη διασφάλιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.
Μελλοντικές προοπτικές
Η Κίνα έχει δεσμευτεί να αυξήσει την παραγωγή σιτηρών της τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να υποστηρίξει την παραγωγή σιτηρών, όπως η αύξηση των επιδοτήσεων για τους αγρότες και η βελτίωση της τεχνολογικής υποστήριξης.
Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές, είναι πιθανό η Κίνα να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή σιτηρών της τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και την παγκόσμια αγορά σιτηρών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις