Πληρωμές: Μέχρι Παρασκευή η εξόφληση της Βασικής και της Αναδιανεμητικής

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τρέχουσα για τους αγρότες καθώς μέχρι την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου προβλέπεται να πληρωθεί – αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά – η εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον, στους λογαριασμούς των δικαιούχων προβλέπεται να πιστωθούν τα 170 εκατ. ευρώ της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης.

Οι αγρότες πάντως ΔΕΝ θα πρέπει να περιμένουν να καταβληθούν τα χρήματα των Οικολογικών Σχημάτων (παλιό πρασίνισμα) καθώς εκεί έχουν υπάρξει αρκετές καθυστερήσεις και προβλήματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του Agrocapital, τα Οικολογικά Σχήματα θα πληρωθούν το πρώτο τετράμηνο του 2024. 

Αναφορικά με την πληρωμή πάντως, οι αγρότες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, μιας και η πλατφόρμα όπου μπορούσαν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις της ΕΑΕ 2023, έκλεισε μόλις την περασμένη Παρασκευή. 

Εξισωτική και ΕΛΓΑ 

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (ίσως και Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου) θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 26 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Τα χρήματα αυτά αφορούν τους αγρότες που δεν έλαβαν μέχρι τώρα προκαταβολή για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του Agrocapital από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης θα γίνει έως και την επόμενη Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου. Τα χρήματα που θα καταβληθούν φτάνουν τα 240 εκατ. ευρώ.

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν οι πληρωμές γίνουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι που έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες εκτός της Πειραιώς, θα δουν τα χρήματα πέντε μέρες αργότερα! Και αυτό γιατί μεσολαβεί το σαββατοκύριακο και ακολουθούν τα Χριστούγεννα και η επόμενη ημέρα που είναι αργία. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις