Πληρωμές: Χιλιάδες αγρότες έκαναν Χριστούγεννα απλήρωτοι

Απλήρωτοι έμειναν τις ημέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες αγρότες οι οποίοι δεν έλαβαν τα χρήματα των επιδοτήσεων που αφορούσαν τη Βασική Ενίσχυση, την Αναδιενεμητική Ενίσχυση, την εξισωτική αποζημίωση και την πληρωμή για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας (young). 

Συγκεκριμένα όσοι δεν είχαν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, αντί να πληρωθούν την περασμένη Παρασκευή μαζί με όλους όσους είχαν λογαριασμό εκει, όπως όλα δείχνουν θα λάβουν τα χρήματά τους σήμερα. 

Ο λόγος είναι πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ πίστωσε τα χρήματα των στην Τράπεζα Πειραιώς την Παρασκευή και όπως είναι γνωστό, για να φανούν σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών χρειάζεται -τουλάχιστον- μια εργάσιμη ημέρα. 

Μόνο που φέτος τα πράγματα ήταν λίγο πιο «σύνθετα» μιας και από την Παρασκευή μεσολαβούσε σαββατοκύριακο, ενώ η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν αργία λόγω Χριστουγέννων.

Αυτό δημιούργησε το εξής παράδοξο: Κάποιοι αγρότες να έχουν πληρωθεί και να μπορέσουν να κάνουν γιορτές καθώς έλαβαν τις -κομμένες κατά πολύ- επιδοτήσεις τους, ενώ άλλοι να μην έχουν χρήματα να αγοράσουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, και πέντε μέρες μετά να μην έχουν πληρωθεί ακόμη. 

Σημειώνεται ότι δεν έγιναν οι πληρωμές των Οικολογικών Σχημάτων οι οποίες σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό πάνε για… Μάρτιο.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παραγωγοί έλαβαν κατά 25% λιγότερη Βασική Ενίσχυση σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, ενώ η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κατά 110 εκατ. ευρώ λιγότερα από την προγραμματισμένη. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις