ΗΠΑ-Ελλάδα: Ενίσχυση εκπαιδευτικών δεσμών

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης και οι ηγέτες των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων συμμετέχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τον κύκλο της διεθνοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δεσμών ΗΠΑ-Ελλάδας και την προώθηση των κοινών δημοκρατικών μας αξιών. Μαζί, δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους μας και αυξάνουμε τον αριθμό της κινητικότητας των φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών μας, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις οικονομίες μας και ενισχύοντας τις τοπικές μας κοινωνίες δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης !

Οι συνέργειες και οι συνεργασίες μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θωμάς Μπαρτζάνας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργο Τσούνη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της επικείμενης εκπαιδευτικής επίσκεψης ομάδας φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών φοιτητών στο Texas A&M University την επόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται ότι εκτός από τη συμμετοχή των φοιτητών σε διάφορα μαθήματα και δραστηριότητες, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με διάφορα τμήματα, μονάδες έρευνας και καινοτομίας του Texas A&M University. 

Το πρόγραμμα Metavasis που υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για την οικοδόμηση γεφυρών συνεργασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές με Texas A&M University.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις