Εργαζόμενοι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: "Φτάνει" με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα

Να σκύψουν οι έχοντες την πολιτική και διοικητική ευθύνη πάνω από τα προβλήματα και να αφήσουν «τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και διακηρύξεις προς κατανάλωση μέσω των ΜΜΕ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Όπως σημειώνει «Έχουμε χορτάσει χρόνια τώρα από ανίδεους «ειδικούς» που δεν έχουν αυτιά για να ακούσουν το έμπειρο και άκρως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά επιμένουν να αρκούνται στη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων, χωρίς να δίνουν καμία προσοχή στην ουσιαστική επιτέλεση του έργου του Οργανισμού. Το γεγονός ότι ο Οργανισμός κάνει αυτό για το οποίο ιδρύθηκε ούτε τις κάμερες αφορά, ούτε μπορεί να αποτελεί επικοινωνιακό «καύχημα». 

Επισημαίνουν ότι οι δημιουργούμενες εντυπώσεις είναι εντελώς αντίθετες από αυτό που πραγματικά ισχύει και οι εργαζόμενοι δε σταματούν να καταγγέλλουν: Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη του δημόσιου φορέα και της αποστολής του στη φθορά.

Καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «δώσει την προσοχή που αναλογεί και να εξετάσει εξονυχιστικά μία υπόθεση χορήγησης πιστοποίησης σε προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ, πολύ μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος, η οποία έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους για τον τρόπο που τη χειρίστηκε η ηγεσία του Οργανισμού, ερήμην και σε απόλυτη αντίθεση προς τις εισηγήσεις σύσσωμης της υπηρεσιακής ιεραρχίας. Κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά υπό την ευθύνη της σημερινής Διοίκησης και αυτό δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο».

«Η συγκεκριμένη περίπτωση, εάν ανενόχλητη δημιουργεί πολύ κακό προηγούμενο για το κύρος των πιστοποιήσεων και του Οργανισμού, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός και οι εκπρόσωποι του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα ερευνήσουν δεόντως, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς ποια θέση παίρνουν ως προς το ερώτημα, κατά πόσο οι προδιαγραφές ποιότητας που θέτουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ισχύουν για όλους, με τον ίδιο τρόπο, ή μπορούν να γίνονται λάστιχο, όταν «το απαιτούν οι περιστάσεις», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις