ΟΠΕΚΕΠΕ: Υποβολή παραστατικών για Κομφούζιο και Νιτρορύπανση

Στην έκδοση δύο διευκρινιστικών εγκυκλίων για την υποβολή των παραστατικών συμμόρφωσης σε δύο δράσεις των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του ΠΑΑ, προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τους δικαιούχους της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων («Κομφούζιο)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020, προβλέπεται ότι το σύνολο των παραστατικών για τον επιβλέποντα γεωπόνο, την αγορά των ατμιστήρων – διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων της δράσης 10.1.08 οφείλουν, να έχουν εκδοθεί εντός εκάστου έτους εφαρμογής (δεσμεύσεων). Με την παρούσα δίνεται η δυνατότητα πρώτης υποβολής των δικαιολογητικών έτους 2023 στο πληροφορικό σύστημα της δράσης έως την Παρασκευή 16/02/2024.

Για τα επόμενα έτη εφαρμογής ισχύουν τα χρονικά διαστήματα που αναφέρονται σε προηγούμενη εγκύκλιο υποβολής παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων της δράσης 10.1.08.

Παραστατικά για νιτρορύπανση

Μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2024 έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ, να υποβάλουν παραστατικά έτους εφαρμογής 2023 (3η πρόσκληση ειδική δέσμευση Γ) στο πληροφοριακό σύστημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις