Μπλόκα: Σε εξέλιξη η συνάντηση στη Νίκαια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Δυο είναι οι τάσεις στα μπλόκα ανά την Ελλάδα: η μια είναι πιο δυναμική και προτείνει κλείσιμο δρόμων και κάθοδο τρακτέρ στην Αθήνα ενώ η άλλη είναι πιο ήπια, εκτιμώντας την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων την σωστότερη απόφαση.

Κυρίαρχη πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η πραγματοποίηση ενός παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τρακτέρ.

Η συνάντηση που είχαν τα μέλη με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη άφησε ανικανοποίητο τον αγροτικό κόσμο

Μεταξύ των αιτημάτων που έμειναν χωρίς απάντηση είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα κάτω από 7 λεπτά αλλά και η συνέχιση του διαλόγου για την ΚΑΠ.



Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Έβρο.

Παράλληλα, αγρότες έκλεισαν το τελωνείο στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Τέλος, σύσκεψη πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο των Σερρών με τη συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί, οι αγρότες συζητούν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τρίτη, στη συνάντηση που είχε με τη 15μελη αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Μπλόκων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις